Inici PREMSA VALENCIANA El Consell aprova a Vinaròs l’avantprojecte de la nova Llei de la...

El Consell aprova a Vinaròs l’avantprojecte de la nova Llei de la Funció Pública Valenciana

1194

El Consell aprova a Vinaròs l’avantprojecte de la nova Llei de la Funció Pública Valenciana

El Consell de la Generalitat Valenciana s’ha reunit este matí a Vinaròs, on a la sala de les cavallerisses del Santuari de la Misericòrdia ha celebrat un consell ordinari, com fa cada sis mesos a altres poblacions i s’ha fet ja prèviament a Morella, Sagunt o Guardamar del Segura.

L’agenda s’ha iniciat a les 9:30 hores, a la Plaça del Santuari de la Misericòrdia, on la corporació municipal ha rebut al president i els consellers i s’han fet les fotos oficials de la trobada. Posteriorment s’ha celebrat una reunió informal amb la corporació municipal i a les 10 hores el govern valencià s’ha reunit al complet a porta tancada.

Ha estat present en aquest acte tant el president de la

Generalitat, Ximo Puig, com la vicepresidenta Mónica Oltra, els consellers, secretaris i altres membres del seu equip de treball. Un cop conclòs el consell, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha oferit una roda de premsa al Vinalab per informar dels acords presos.

Mentrestant,  el president Puig ha fet un recorregut per diverses empreses i entitats de la localitat i alguns dels consellers han visitat altres poblacions de la comarca abans de traslladar-se tots a Benicarló per estar presents en la Festa de la Carxofa.

 

 

D’entre les aprovacions d’aquest Consell, destaca la de l’avantprojecte de la nova Llei de la Funció Pública Valenciana, que té com a eixos la transparencia i la independencia dels empleats públics, a més d’incentivar la participación ciutadana i aconseguir la máxima eficiencia. Amb la entrada en vigor de la llei es crearà la Comissió Intersectorial de l’Ocupació Pública, que será un òrgan colegiat de coordinació entre la conselleria competent en Funció Pública i les organs gestors del personal en Sanitat, Eduació i Justícia. La nova llei estableix que les exigències de coneixements de valencià seran “proporcionals” a les característiques de cada lloc de treball i preveu fixar-les en un reglament que es consensuarà un cop aprovada la llei. Així ho ha explicat la consellera valenciana de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, que ha indicat que els valencians han de tenir garantit el dret a poder adreçar-se a l’administració en les dues llengües oficials però que el nivell requerit per al funcionariat vindrà determinat per la seva exigència laboral.

 

 

 

 

A més, la Generalitat ha suscrit un conveni amb les dipuacions i la Federació Valenciana de Municipis i Porvíncies (FVMP) per a generar una comunitat d’administracions elect`roniques valenciana. L’objectiu, tal com ha dit Oltra, és tindre acccés comú a la información per agilitzar la tramitació dels expedients dels ciutadans, al temps que s’avança en la implantació de l’administracio electrónica. El conveni també contempla que qualsevol administración puga posar a disposició de les restants les aplicacions informàtiques pròpies declarant-les de ‘codi obert’.

 

Una altra de les aprovacions ha estat el conveni que permet la emisió del carnet jove amb l’Ajuntament de Sant Mateu. També ha estat aprobada la posada en marxa a Gestalgar del programa de promoció de la salut ‘Motívate/actívate’ per promoure una vida activa i saludable enstre els diferents segments poblacionals, i la suscripció d’un conveni de cooperación entre l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries i la Universitat de València per a la creació d’una unitat mixta d’investigació denominada ‘Gestió Biotecnològica de plagues’.

 

 

Finalment, el Consell ha encarregat a Vaersa les obres de reconstrucció de la planta d’envasos lleugers de Benidorm.

 

 

 

 

Article anteriorCarnaval 2018: todo a punto para un intenso fin de semana
Article següentLa Generalitat Valenciana es farà càrrec del Conservatori de Música