Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Comencen les obres en el Centre de Cultura de Càlig

Comencen les obres en el Centre de Cultura de Càlig

349

Amb la condició de garantir l’accessibilitat de tot l’edifici s’han posat en marxa les obres en el Centre de Cultura. Aquestes obres es duen a terme amb la subvenció de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica destinada per a eliminar les barreres arquitectòniques.

El consistori pot finançar aquests treballs gràcies a la subvenció autonòmica de 145.000 euros. La subvenció es rep en dos anualitats, aquest 2021 la quantitat és de 85.000 euros i l’any que ve de 60.000 euros.

Durant aquest primer any s’habilitarà un ascensor per a comunicar les tres plantes de l’edifici municipal, a més de condicionar les rampes d’accés al Centre de Cultura. Durant 2022 les obres de condicionament es realitzaran en les zones pendents de remodelar per a ser adaptades. Com són els banys superiors i inferiors del local.

Aquest finançament autonòmic ha arribat a través del programa “Reconstruïm pobles”. Consisteix a realitzar una sèrie d’actuacions urbanes dirigides a regenerar, renovar i rehabilitar espais i edificis públics de caràcter social, cultural o històric en actuacions a diversos pobles de la Comunitat.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha remarcat que “des de l’equip de govern s’està treballant perquè tots els edificis municipals siguen totalment accessibles”. Ha recordat que “l’any passat es va dur a terme la remodelació de l’Ajuntament per a garantir l’accessibilitat i en breu es canviaran les portes d’accés a les oficines de l’ajuntament i de serveis socials, acabant així les obres d’accesibilitat a aquest edifici. També la piscina municipal ha comptat amb la posada en marxa d’una cadira per a facilitar l’entrada a persones amb diversitat funcional”.