Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Comencen les Festes de Càlig

Comencen les Festes de Càlig

1324

Càlig presenta les Festes Patronals 2021

Del 7 al 15 d’agost en la localitat es podrà gaudir d’una àmplia i variada oferta cultural amb activitats per a tots els públics.

El dissabte 7 d’agost a Càlig donaran principi les Festes Patronals 2021 en honor a Sant Llorenç. Les activitats que tindran lloc durant la setmana gran de la localitat començaran aqueix mateix dia amb l’anunci del començament de les esperades festes i el tradicional volteig general de campanes. Alhora que, des de la Torre, s’hissaran les banderes i es llançaran els coets per a celebrar l’inici oficial de la setmana festival cultural.

Un dels actes més especials de les Festes és la Presentació de les Reines i les seues Corts d’Honor. Enguany la Reina és Carla Llorach Saura i estarà acompanyada per la seua Cort d’Honor conformada per Nerea Borràs Ruiz, Judit Querol Anglés, Vera Monroig Anglés, Cristian Marín Gil, Rocío Monroig Bengochea, Carla Pruñonosa SanAbdón i Maria Marzá Gil. I la Reina Infantil és Ainhoa Colom Verge i la seua Cort d’Honor la formen Dana Anglés Orihuela, Nohara Bayarri Riba, Júlia Conesa Selma, Laia Navarro Esteller, Arlet Querol Albella i Valeria Riba Carrasco. Com ja es va anunciar, exercirà com a mantenidora de l’acte Mercedes Bengochea Prieto, farmacèutica titular de la localitat.

Encara que durant aquest any tampoc es podrà realitzar la tradicional “Entrà de Bous a l’estil calijó”, Festa d’Interés Turístic Provincial, es realitzarà una exposició fotogràfica entorn d’aquesta activitat i una projecció. Amb la novetat que enguany sí que es podran realitzar espectacles taurins. Les vesprades taurines i els bous embolats comptaran amb bous de ramaderies com la de Germán Vidal, Mes del Rei, Pedro Fumador “el charnego”, Germans Navarré, Ivan Meseguer, San Miguel o la de Sergio Centelles.

Durant nou dies tindran lloc activitats culturals per a tots els gustos i totes les edats amb exposicions, contacontes, espectacles teatrals i musicals. En no poder realitzar com altres anys una representació per part del Grup de Teatre Corronconco de Càlig, enguany s’ha organitzat una projecció amb els seus millors moments per a gaudir del grup de teatre d’una manera diferent. D’altra banda també es fomentaran les activitats esportives com el motocròs i el ciclisme, amb la II Exhibició Offroad Vila de Càlig organitzat pel Team Pellicer i el Trofeu de Festes Patronals Càlig-Escoles de Ciclisme de la Província de Castelló.

 

PROGRAMA RESUMIT:

DISSABTE 7 d’AGOST
Matí:A les 9:30 hores, Tirada mixta a la guatlla i al plat al Camp Municipal de Tir “La Baseta” de Benicarló. Organitza el Club de Caçadors “San Lorenzo”. Patrocina l’Ajuntament de Càlig.
A les 13:00 hores, volteig general de campanes anunciant el començament de les Festes Patronals en honor del nostre patró Sant Llorenç
Al mateix temps, des de la Torre, es procedirà a la hissada de les banderes i es llançaran els coets per a celebrar l’inici oficial de la setmana festiva cultural.
Vesprada:A les 18:30 hores, l’Agrupació Musical Vila de Càlig, ens anunciarà amb els seus sons, a la Plaça Nova, l’inici de les Festes. Acompanyants dels capgrossos de la població.
Nit: A les 21:30 hores, Inici de la Presentació de les Reines i les seues Corts d’Honor, a l’avinguda Constitució. Exercirà com a mantenidora de l’acte la Sra. Mercedes Bengochea Prieto. L’acte comptarà amb la presència de l’Agrupació Musical Vila de Càlig.
A continuació, Musical Ídolos de l’Orquestra Nueva Alaska.
Es podrà accedir al recinte de la presentació des de les 20:45 hores.

DIUMENGE 8 d’AGOST
Matí:Durant tot el dia, al Carrer Doctors Marzà, exposició fotogràfica de l’Entrà de Bous a l’Estil Calijó. A les 10:00 hores, Trofeu de Festes Patronals Càlig-Escoles de Ciclisme de la Província de Castelló. Prova en línia per circuit tancat. Es realitzarà pels carrers de la urbanització la Rasa i carrer Apotecaris Meyer.
A les 11:00 hores, a la plaça País Valencià i carrer la Puríssima, Circuit de multi aventura per als més menuts.
Vesprada:A les 16:00 hores i fins les 19:00 hores, a la plaça País Valencià i carrer la Puríssima, Circuit de multi aventures.
A les 18:30 hores a la plaça Bassa Nova, projecció dels millors moments del Grup de Teatre Corronconco.
A les 20:00 hores, a la plaça Bassa Nova, i a les xarxes socials, projecció de l’Entrà de Bous a l’estil calijó.
Nit:A les 22:30 hores, a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura, Quico El Célio, el Mut i el Noi de Ferreries.

DILLUNS 9 d’AGOST
Vesprada:A les 19:00 hores, Concert de l’Agrupació Musical Vila de Càlig a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura.
Nit: A les 22:30 hores, a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura, Nit de teatre amb la representació de “La Comedia de la Vida”.
DIMARTS 10 d’AGOST
Dia del Patró Sant Llorenç
Matí: A les 11:00 hores, Missa en Honor al patró Sant Llorenç.
Vesprada: A les 19:00 hores, “Els squetch de la Centauro” a càrrec de l’Orquestra Centauro, a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura.
Nit:A les 22:30 hores, Concert de música tradicional valenciana a càrrec l’Orquestra Centauro amb l’espectacle, “Un passeig per la terreta”, a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura.

DIMECRES 11 d’AGOST
Matí:Durant el matí es repartirà als domicilis de les persones majors de 75 anys de la població un detall del dia de la Vellesa.
Vesprada:De 18:00 a 21:00 hores, al Centre de Cultura, exposició de les Mestresses de Casa i d’Oriol Córcoles.
De 19:00 a 21:00 hores, al recinte taurí, vesprada de bous amb la ramaderia de German Vidal, amenitzada per l’Agrupació Musical Vila de Càlig.
A continuació, bou embolat de la ramaderia Mas del Rey.
A les 19:30 hores, a la Plaça Bassa Nova, sessió de contes de “El Gran Jordiet” amb l’espectacle Super amb l’acrobat Spiderman.
Nit:A les 22:30 hores, a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura, Nit de màgia amb l’espectacle “Maestros de la magia” amb els mags James Garibó, Dario Piera, Marina, Yao i Javier Botía.

DIJOUS 12 d’AGOST
Matí:Durant el matí es repartirà als domicilis de les persones majors de 75 anys de la població un detall del dia de la Vellesa.
Vesprada:De 18:00 a 21:00 hores, al Centre de Cultura, exposició de les Mestresses de Casa i d’Oriol Córcoles.
De 18:00 a 20:00 hores, a la Plaça País Valencià i carrer la Puríssima, parc infantil per als xiquets i xiquetes, patrocinat per la Diputació de Castelló.
A les 19:00 hores, al recinte taurí, vesprada de bous a càrrec de la ramaderia Pedro Fumador “El charnego”, amenitzada per l’Agrupació Musical Vila de Càlig.
A les 20:00 hores, a la Plaça Bassa Nova, espectacle Sabates a càrrec de la companyia Xa Teatre, patrocinat per la Diputació de Castelló.
Nit: A les 22:30 hores, a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura, Nit de Monòlegs a càrrec de Valencia Comedy amb els monologuistes: Oscar Tramoyeres, Pablo de los Reyes, Darío Piera, Alex Martínez, Rafa Alarcón, Jesús Manzano i Patricia Espejo.

DIVENDRES 13 d’AGOST
Matí:A les 10:00 hores, al recinte taurí, matí de vaques a càrrec de la ramaderia Mas del Rey.
Vesprada: De 18:00 a 21:00 hores, al Centre de Cultura, exposició de les Mestresses de Casa i d’Oriol Córcoles.
A les 19:00 hores, al recinte taurí, vesprada de bous a càrrec de la ramaderia Hermanos Navarré, amenitzada per l’Agrupació Musical Vila de Càlig.
A les 19:30 hores, a la Plaça Bassa Nova, actuació de La Glüps Band. Música per a xiquets i xiquetes.
Nit:A les 22:30 hores, a la pista d’Estiu del Centre de Cultura, actuació de “Always Drinks. És una xaranga”.

DISSABTE 14 d’AGOST
Matí:A les 9:00 hores, al recinte taurí: Organitzat per la Penya Taurina Calijona, desencaixonada del bou Fundadura, número 27, guarisme 7 de la ramaderia San Miguel.
Organitzat per la Penya Els Amics, desencaixonada del bou Extribero, número 59, guarisme 6 de la ramaderia de Sergio Centelles.
Vesprada: De 18:00 a 21:00 hores, al Centre de Cultura, exposició de les Mestresses de Casa i d’Oriol Córcoles.
A les 19:00 hores, al recinte taurí, vesprada de bous de la ramaderia Ivan Messeguer. Al finalitzar, embolada dels dos bous desencaixonats al matí.
A les 19:00 hores, a l’Avinguda Constitució, musical infantil “Snowman” de la companyia Espectáculos Sevilla
Nit: A les 22:30 hores, a l’Avinguda Constitució, musical “De cine” de la companyia Espectáculos Sevilla.

DIUMENGE 15 d’AGOST
Matí: A partir de les 9:00 hores, II Exhibició de motocross Offroad Vila de Càlig organitzat pel Team Pellicer.
Vesprada: A les 17:00 hores, en la Plaça País Valencià i carrer la Puríssima, Pista d’obstacles: Pista Crazy Jump Race; per a diverses edats.
A les 20:00 hores, a la Pista d’Estiu del Centre de Cultura, espectacle musical per a tots els públics, Remember Show Music.
Nit: A les 23:00 hores, Castell de Focs Artificials a càrrec de Pirotècnia Tomás.
A la Pista de l’Estiu del Centre de Cultura estaran les cadires disponibles per a vore el castell de focs artificials.

 

Programa sencer al següent link: http://www.calig.es/sites/L01120347/files/2021-07/LLIBRE%20FESTES%202021_compressed.pdf