Inici ALTRES NOTICIES Com sol·licitar la baixa per COVID

Com sol·licitar la baixa per COVID

131

Conselleria ja ha activat l’enllaç per a sol·licitar les baixes dels casos de COVID diagnosticats per punts centralitzats d’obtenció de mostres de la xarxa pública, laboratoris privats o test d’antígens d’oficines de farmàcia dins de l’acord aconseguit amb els col·legis professionals. Recordeu que amb la baixa, simultàniament es dona l’alta als 7 dies.

CONDICIONS PER A L’OBTENCIÓ DEL COMUNICAT DE BAIXA

  • Tindre un resultat positiu recollit en el sistema d’informació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública:

Els comunicats de baixa relacionats amb les proves realitzades tant en el sistema públic valencià (atenció primària, consultes o serveis hospitalaris) com en els laboratoris acreditats o en les oficines de farmàcia estaran disponibles l’endemà de l’informe del resultat. Si vosté ha sigut diagnosticat hui, podrà tramitar la seua baixa laboral a partir de demà. Els test d’antígens d’autodiagnòstic realitzats en el seu domicili hauran de confirmar-se en algun dels dispositius descrits anteriorment, en cas contrari no podrà tramitar la seua baixa laboral.

  • Condicions d’interval de temps entre la sol·licitud i el resultat de la prova:

Es fixa en 5 dies des de la data d’emissió del resultat de la prova.

  • Condicions d’assegurament:

Si és vosté mutualista no li correspon accedir per aquesta via.

Aquest és l’enllaç per a accedir al formulari de sol·licitud del comunicat de baixa laboral per COVID: https://coronavirus.san.gva.es/es/solicitud-baja-laboral