Inici ALTRES NOTICIES Cinc maneres de protegir-te davant els intents de frau en ajudes relacionats...

Cinc maneres de protegir-te davant els intents de frau en ajudes relacionats amb la COVID-19

362

En les últimes setmanes, l’equip d’investigadors de Proofpoint ha observat que diferents autors d’amenaces en la xarxa han utilitzat la promesa d’ajudes pel COVID-19 per a llançar atacs contra persones als EUA, Austràlia, el Canadà i Regne Unit.

Per Tecnonews / AMIC

Per a ajudar els consumidors a protegir-se, la companyia planteja sis senzilles normes per a mantenir fora de perill informació personal dels intents de frau associats al COVID-19.

Els riscos potencials associats a l’ús del coronavirus com a ganxo també es veuen amplificats per la rapidesa de la informació que envolta a aquest tema global. Les notícies canvien d’hora en hora, si no per minuts, i no sempre està clar qui té la informació correcta. Aquest tipus d’esdeveniments creen un entorn ric per a la informació errònia i els atacants sovint aprofiten la confusió com una oportunitat per a presentar el que volen que sàpigues i facis com una cosa real i autoritzat.

Com pots protegir-te

Proofpoint ha elaborat un llistat de les cinc normes bàsiques perquè l’usuari pugui protegir-se i protegir també la seva informació personal:

· Ser conscient del risc. Saber que els atacants faran tot el possible per a enganyar-li i fer-se amb els seus diners pot ajudar l’usuari a adoptar una postura escèptica respecte a la informació que pugui veure o escoltar. I advertir als altres del perill potencial.

· Anar amb compte amb els correus electrònics, missatges de text, comunicacions de xarxes socials o trucades telefòniques que rebi que prometin ajudes. Qualsevol correu electrònic o altra comunicació digital que rebi l’usuari preguntant-li o proposant-li ajudes, és gairebé segur un frau.

· No proporcionar el número de compte bancari, noms d’usuari / contrasenyes o altra informació personal en resposta a qualsevol sol·licitud online, i evitar fer directament clic en els enllaços enviats per correu electrònic. Si té algun dubte sobre les ajudes i com fer-les efectives, dirigeixi’s directament a institucions autoritzades per a obtenir directives addicionals.

· Crear noms d’usuari i contrasenyes únics per a cada compte. En cas que li robin les seves dades d’accés, pot reduir el risc de veure compromès l’accés a altres serveis utilitzant credencials diferents en cada compte. Aquesta pràctica és especialment important en comptes de correu electrònic, llocs web financers / bancaris, inici de sessió en dispositius professionals o dades d’accés a serveis d’streaming.

· Verificar la legitimitat de les webs. Si està visitant un lloc web, el consumidor pot verificar que el lloc sigui segur fent clic en la imatge del cadenat a l’esquerra de l’adreça del navegador. Asseguri’s de verificar que el nom del servidor sigui la destinació desitjada.