Inici VINARÒS Centenars de veïns i veïnes d’arreu de la comarca s’apropen fins a...

Centenars de veïns i veïnes d’arreu de la comarca s’apropen fins a la XVIII Fira de l’Oferta Formativa de Vinaròs

249

En aquesta edició es compta amb la participació de 16 instituts de les comarques del Baix Maestrat, Els Ports i Montsià, a més de la presència de la Guàrdia Civil, Policia Local i Escola Oficial d’Idiomes

Durant el dia d’avui Vinaròs és el referent comarcal de la Formació Professional amb la celebració de la XVIII Fira de l’Oferta Formativa que se celebra a la pèrgola del passeig de Colom. Es tracta d’una cita molt important per informar a la ciutadania en general, i en especial als joves, de l’extensa varietat de cicles formatius que es poden cursar en els centres educatius.

En aquesta edició participen un total de 16 centres educatius de 10 municipis diferents. De Vinaròs l’IES Leopoldo Querol i l’IES José Vilaplana, a més del Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat. De Benicarló l’IES Joan Coromines, l’IES Ramón Cid, Cented “La Salle” i el Centre Integrat Públic de Formació Professional. D’Alcalà de Xivert l’IES Serra d’Irta, de Sant Mateu l’IES Maestrat i de Morella l’IES Els Ports. Des de Catalunya també participarà Alcanar amb l’Institut Sòl de Riu, Sant Carles de la Ràpita amb l’Institut Els Alfacs i l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya, La Sénia l’Institut La Sénia, d’Ulldecona l’Institut Manel Sales Ferré i per últim Amposta amb l’Escola Agrària. D’altra banda, també cal afegir l’Escola Oficial d’Idiomes, que en aquest cas, mostra tots els cursos que s’ofereixen també fonamentals per millorar les opcions d’incorporació en el mercat laboral.

Així mateix, enguany també es compta amb la presència de la Guàrdia Civil i Policia Local per mostrar als joves que aquest servei també pot ser una sortida de futur.

Pel que fa a l’oferta formativa, s’imparteixen 16 famílies professionals, com ara Administració i Gestió, Sanitat, Comerç, Electrònica i Electricitat o Hoteleria i Turisme, entre altres, amb més de 60 titulacions diferents. En definitiva, una excel·lent opció educativa per formar als joves i sobretot aconseguir una sortida professional de futur.