Inici PREMSA VALENCIANA Carnaval 2020: es presenta com “la Carnestoltes: Venècia” amb novetats

Carnaval 2020: es presenta com “la Carnestoltes: Venècia” amb novetats

718

Un Carnaval ple de novetats: 6 “reis” de comparses, una arribada pel mar amb cercavila i imposició de corbatins, i a més canvi de dades d’algunes activitats

L’aportació de l’Ajuntament serà de 162.000 € a la festa que tindrà lloc del 8 al 24 de febrer

Dissabte 1 de feber, es va presentar oficialment al Mercat Municipal Vinaròs “la Carnestoltes: Venècia” 2020, per part de Marc Albella, regidor de Promoció de la Ciutat, Interés Turístic i Projecció Festiva, i Jordi Català, president de la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC), amb repartiment del Programa Oficial. Albella va iniciar la presentació indicant que la col·laboració de l’Ajuntament a la festa és a través de diverses regidories, com la de Promoció de la Ciutat, Interés Turístic i Projecció Festiva, la d’Obres i Serveis i la de Governació. L’aportació de l’Ajuntament és similar als anys anteriors, de 162.000 €: de la regidoria d’Albella són 100.000 € (dels quals 33.900 € són a través d’un conveni per a despeses, i una altra partida de 66.100 € per a pagament a proveïdors). L’ajuntament també es fa càrrec del muntatge de carpes i casetes de les comparses (35.000 €), i el reforç en vigilància privada en la zona de les casetes com a suport als agents locals, (24.000 €). A més s’inverteixen 2.500 € en visites guiades i tallers que complementen l’oferta turística per a públic familiar a les desfilades del cap de setmana. Els serveis de salut i Creu Roja costaran 15.000 €.

A més, l’ajuntament aporta uns 110.000 € per a muntar l’escenari per a la Gala de Reines, graderies, sanitaris, llum, so, i vigilància de l’esdeveniment. A Punt retransmetrà la Gala de Reines en diferit a les 22.30. Finalment, el regidor agraïa la labor de la COC per a dur a terme la festa i l’empresa que cedeix els terrenys per a albergar la gala, així com a tots aquells implicats a fer realitat aquesta nova edició del Carnaval.

Al seu torn, Català va recordar que al mercat municipal es podran adquirir les entrades per a la gala i va repassar els actes més importants que se celebraran. La primera novetat va ser que el carnaval serà enguany oficialment “la carnestoltes” i portarà per nom “Venècia”, en honor a la temàtica d’enguany, que és la festa de la ciutat italiana.
Una altra novetat és que el Carnaval arribarà per mar, des de la platja del Fortí, on es concentraran les reines, reis, estendards i comparseros, que formaran una rua per carrers de Vinaròs, coordinada per Puro Teatro, fins a la plaça de l’Ajuntament on Àngela Albiol farà el pregó i començarà a onejar la bandera del Carnaval fins al dia 24 de febrer. Tot seguit -i per primera volta- s’imposaran els corbatins als estendards i es farà lliurament de les bandes acreditatives a les Reines i Reis infantils 2020. Aqueixa mateixa nit tindrà lloc el sopar de gala temàtica, inspirada en els balls de màscares venecians, on s’imposaran les bandes a les Reines i Reis del Carnestoltes 2020 i s’entregarà a la desapareguda comparsa Les Agüeles el Carnestoltes d’Or. També s’anunciarà al guanyador del concurs d’aparadors.

Respecte a la gala de reines i reis del dia 15 de gener, va avançar que estarà inspirada en un ball de màscares venecià. L’endemà, la gala infantil serà presentada per sis alumnes de Pur Teatre Arts Escèniques.

Una altra novetat important, és el canvi de data d’alguns actes: el sopar de la tercera edat es passa al dimarts, el karaoke al dimecres, dia en què també tindrà lloc la batalla del confeti. Una altra novetat és l’organització d’un ‘tardeo’ a la Plaça del Mercat. Com sempre, el dijous serà la Festa del Pijama i el divendres la Nit Boja, prèvia a les desfilades de l’últim cap de setmana. La desfilada infantil serà el divendres i partirà des de l’Ajuntament.
Quant a les desfilades, s’inicien els dos dies a les 18 hores. El dilluns 24 de febrer conclou el Carnaval amb l’enterro de la sardina, que surt des de l’ajuntament i arribarà fins a la platja del Fortí.

No us perdeu avanços a la nostra web, i reportatges especials a la revista 7dies actualitat de Vinaròs. Les notícies volen, però la premsa es queda. Col·lecciona els exemplars per a tindre una crònica del Carnaval!.

Article anterior‘Casting’ a Benicarló per a ‘La Bella y la Bestia’
Article següentNova apertura de Peixateria al Mercat