Inici VINARÒS Carlos Miralles, del Tancat de Codorniu, guanya el XV Concurs Nacional de...

Carlos Miralles, del Tancat de Codorniu, guanya el XV Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

958

Juan Ramón Sau, de Saragossa, i els cuiners Aitor i Ibai Ros, de Borriana, llagostí de plata i de bronze respectivament

El cuiner Carlos Miralles Vericat, del restaurant Tancat de Codorniu d’Alcanar, ha estat el guanyador del llagostí d’or en el XV Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs que es va celebrar al mercat municipal dilluns passat.

El plat amb el que han aconseguit el primer premi, de 1.000 euros i llagostí d’or, ha estat la recepta ‘Llagostí de Vinaròs, garum i tocs mediterranis’.

Aquesta proposta és la que ha obtingut millor puntuació per part del jurat, presidit en aquesta edició per Vicent Guimerà Sales, qui porta 12 anys al capdavant de l’Antic Molí d’Ulldecona i guanyador d’una Estrella Michelin. Guimerà va ser a més guanyador de la primera edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs l’any 2003.

 Els altres membres del jurat han estat: el cap de cuina i professor Federico Guajardo, l’enòleg Agustí Torelló, el cuiner Cristian Biedma, de Guardamar del Segura, i Pablo López, assessor gastronòmic de Gasma.

Després de la deliberació s’ha decidit atorgar el segon premi, de 500 euros, a Juan Ramón Sau Ceitegui, del Restaurant La Bocca de Saragossa, qui va preparar un Llagostí de Vinaròs en el vel marí de cítrics i suc de ceba torrada.

 Finalment, el tercer premi ha estat per als cuiners de Can Ros Restaurant, de Borriana, Castelló, Aitor Martínez Ros i Ibai Martínez Ros. La seua recepta, un Llagostí refrescant de Vinaròs, ha obtingut el llagostí de bronze i un premi de 300 euros.

 La resta de participants han estat: Jose Luis Adan Caro, del Restaurante Converso, Monasterio de Valbuena (San Bernardo, Valladolid), Niki Pavanelli i Riccardo Delabella, del Restaurant Il Vecchio (Costa Adeje, Tenerife), José Cortés García i Davide Fossati, del Restaurant Diablito (Calvià, Balears), Raúl González Pavo i Sandra Alonso Mejías, del Restaurante Delablanca (Fuengirola, Màlaga), Miguel Ángel Mateos Robles i Maria Alcaraz, del Restaurante Hotel AC Cuzco (Madrid), Lamberto Eduardo Montono Gallego i Lidia Escalona Moreno, de l’Hotel Chateau Viñasoro (Alcázar de San Juan, Ciudad Real) i Mohamed Quauch i Sebastián Ospina, del Restaurante Soldemar (La Pineda, Vila-seca, Tarragona).

Aquesta cita gastronòmica va tenir lloc al mercat municipal des de les 17 hores i va comptar, com sempre, amb molt públic assistent. Els cuiners van realitzar les seves creacions en directe i davant la gent, que va poder preguntar-los i conversar amb ells detalls de les seves receptes i secrets culinaris.

Destacar que el públic assistent també va poder degustar la tapa guanyadora de la vuitena edició del Tapa Tour, els restaurants guanyadors de la qual van ser el Vinya d’Alòs i Rafel Lo Cristalero amb el primer premi en la categoria de vots populars i el del jurat d’experts, respectivament.

L’acte va comptar amb el patrocini de Caixa Vinaròs i Conservas artesanas de Vinaròs, Coarvi.

Article anteriorFoto reportaje, Bicicletada popular
Article següent‘Flames del 19 de març’: la JLF desvetlla el cartell per a les Falles de 2018