Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Canet lo Roig es converteix en experiència pilot a nivell de província...

Canet lo Roig es converteix en experiència pilot a nivell de província d’un projecte de ‘Banc de Terres’

54

L’Ajuntament de Canet lo Roig abandera una experiència pilot a nivell de província de Castelló d’un projecte de ‘Banc de Terres’. Amb el suport del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, la població del Baix Maestrat pretén posar en valor totes aquelles finques abandonades o en desús del municipi amb l’objectiu d’incentivar l’economia local i lluitar contra la despoblació.

Una pàgina web, que està a punt de posar-se en marxa, i que estarà supervisada pel consistori perquè el seu contingut siga el més actual possible, oferirà tota la informació necessària perquè interessats i propietaris puguen posar-se en contacte i així tornar a explotar les finques. Cal recordar que Canet lo Roig compta amb un ric patrimoni d’oliveres, principalment, y algunes mil·lenàries, que produïxen un oli d’oliva de gran qualitat i de reconegut prestigi.

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, que des del primer minut es va mostrar al costat de l’equip de Govern, molt il·lusionada amb el projecte, ha explicat que “en pobles com el nostre, no podem parar de pensar en projectes que puguen continuar dinamitzant un dels nostres pilars de l’economia local com és la producció d’oli d’oliva”. “Tenim algunes finques que per una raó o l’altra s’han abandonat o estan en desús, per tant, la plataforma web permetrà connectar a interessats i propietaris perquè la vida continue en eixos camps que comporten tanta història”, ha afegit.

Projecte de vida’

Pallarés, convençuda del ‘Banc de Terres’, continuava indicant que “Canet lo Roig porta diversos anys albergant iniciatives que s’han convertit en el ‘Projecte de vida’ de moltes persones que un dia van decidir tirar arrels al nostre poble perquè van veure oportunitat i futur”. “I el ‘Banc de Terres’ pot obrir un món de possibilitats que coneixerem amb més detall el dissabte en ‘Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro’”, concloïa. Conte amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i Castelló Ruta de Sabor.