Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig viu un cap de setmana d’activitats culturals

Càlig viu un cap de setmana d’activitats culturals

268


Emmarcades en el cicle
“Cultura a la fresca”, durant el cap de setmana els veïns i veïnes de la població han disfrutat de cinema, teatre i una cercavila de la bandamunicipal.

 

Continuen les activitats que l’Ajuntament de Càlig ha organitzat per a este mes de juliol i el primer cap de setmana d’agost, emmarcades en el cicle per a tots els públics “Cultura a la fresca”. Divendres 24 de juliol a la nit, la plaça Bassa Nova acollia la projecció de la pel·lícula ‘Bohemian Rhapsody’, tot complint amb estrictes mesures d’aforament–hi havia que retirar un tiquet per a poder controlar el nombre d’assistents i el seu acomodament respectant el distanciament social- i sanitàries, com ara l’ús obligatori de mascareta.

I dissabte 25 de juliol, la gent gran de la població va disfrutar d’una sessió teatral al Centre de Cultura, que es va convertir en l’escenari de la representació de l’obra ‘Una sogra de castanyola’, cita que s’emmarcavaen la campanya de Teatre per a Persones Majors de la Diputació de Castelló.

 

Diumenge 26 de juliol, la Banda de Música de l’Agrupació Musical Vila de Càlig va tornar a sortir pels carrers de la població, després de quasi 7 mesos, per oferir una cercavila emmarcada en la XVII campanya d’intercanvis de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). La cita es va celebrar seguint totes les mesures de seguretat, amb mascaretes i distanciament entre músics i públic, i va ser una magnífica manera de retornar a la gent de Càlig l’estima que tenen per la seua banda, la cultura i la música després dels durs mesos de confinament.

 

Cal destacar que les activitats continuaran durant la primera setmana d’agost, amb la representació de l’obra teatral ‘Birds’ de la companyia de teatre benicarlanda ‘Fenòmens’, el proper 1 d’agost a les 22:30 hores a la plaça Bassa Nova. A més a més, els dies 1 i 2 d’agost, l’exposició itinerant ‘Retratant el confinament’ organitzada per l’associació FotoClub La Torre de Càlig aproparà les millors instantànies dels últims mesos a la població. Es podrà visitar la mostra ales places Vella, Ramón i Cajal i Drs. Marzà.

 

I el proper 8 d’agost, donarà inici una setmana de Festes Patronals en honor a Sant Llorenç centrada, enguany, en la cultura. Fins el 15 d’agost, es realitzaran activitats culturals organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats socials i culturals de Càlig, totes elles en espais oberts però on es podrà controlar l’aforament de públic, com són la pista d’estiu del Centre Cultural i la plaça Bassa Nova.

Article anteriorEs torna a reobrir el Campus d’Estiu l’Illa a Vinaròs
Article següentL’exposició ‘Terra d’Ibers’ exhibirà la col·lecció de fons arqueològics del Mucbe