Inici COMARQUES Càlig rep 10.000€ per fomentar la participació ciutadana

Càlig rep 10.000€ per fomentar la participació ciutadana

468

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha concedit una subvenció de 10.000 euros a l’Ajuntament de Càlig per tal de fomentar la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació de tots els veïns i veïnes de la població. 5.000 euros es destinaran a promoure la participació ciutadana, i una de les accions previstes que es durà a terme és la realització d’una jornada participativa dirigida a les associacions i entitats locals per tal d’implementar uns pressupostos participatius.

La resta de subvenció anirà dirigida a la promoció de la seu electrònica i el portal de transparència del consistori calijó. Amb els 5.000 euros atorgats, és durà a terme una campanya informativa per a donar a conèixer la seu electrònica i les seues possibilitats dirigida a tota la ciutadania. I és que, cal recordar, l’Ajuntament de Càlig és Punt de Registre on els ciutadans poden obtindre el Certificat Digital per tal de fer tràmits diversos davant les administracions.

Gràcies a aquesta ajuda de la Conselleria, els calijons i calijones podran dur a terme diversos tràmits amb l’administració local de manera electrònica. Per exemple, les associacions locals podran sol·licitar subvencions a través de la Seu Electrònica. Per a realitzar aquest pas, hauran de tenir en vigor el Certificat Digital. Aquesta millora tecnològica permetrà també facilitar a les empreses la tramitació de documents davant les administracions.