Inici COMARQUES Càlig rebra ajudes per a evitar la despoblació

Càlig rebra ajudes per a evitar la despoblació

338

El Fons està dotat amb 3 milions d’euros i busca millorar els serveis públics garantits dels municipis, crear llocs de treball i potenciar la mobilitat dels seus habitants

Càlig forma part dels 143 municipis valencians que rebran ajudes de la Generalitat Valenciana a través del Fons de Cooperació Municipal, dotat amb tres milions d’euros, destinat a lluitar contra la despoblació dels xicotets pobles. L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha participat en la presentació de les ajudes, que ha comptat amb la presència del president Ximo Puig, i ha destacat que “aquest serà un gran impuls per a poblacions com la nostra, suposarà un seguit de millores que la faran més atractiva per a que augmentem el nombre de veïns i veïnes residents”.

En l’acte, Puig ha destacat que la “superació dels desequilibris territorials” és una prioritat per al Consell, i ha defensat que la igualtat d’oportunitats té a veure “amb el lloc de residència”. El president ha recordat altres programes que desenvolupa el Consell per a la lluita contra la despoblació i el foment de l’ocupació a l’interior, com és el cas de la iniciativa Avalem, els tallers d’ocupació o el pla de brigadistes forestals. Càlig ha optat a algun d’ells per tal d’estimular la recerca de treball per part dels seus habitants.

La línia s’emmarca dins de l’agenda Avant contra la despoblació, que planteja fer “més atractius” els municipis a les persones i que perseguix que els municipis puguen disposar de serveis públics garantits, i que es potencie la creació de llocs de treball i la mobilitat dels seus habitants. Per això, cal lluitar per evitar el tancament d’escoles o facilitar l’aproximació dels serveis sanitaris.

El Fons de Cooperació Municipal és una iniciativa de foment i cooperació amb les entitats locals que persegueix dotar als ajuntaments de recursos suficients perquè el fenomen de la despoblació no pose en risc la seua suficiència financera i local. A través d’aquest projecte es vol dotar els municipis en risc d’un suport econòmic per tal que puguen prestar adequadament els seus serveis locals.

Article anteriorVideojocs, Maestrat i Gamesis: entrevistem a Àlex de Gameshop
Article següentVinaròs continua amb la campanya de conscienciació “Jo dono exemple”