Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig presenta una intensa Setmana Blanca Cultural i Esportiva

Càlig presenta una intensa Setmana Blanca Cultural i Esportiva

235

Les activitats organitzades es desenvoluparan del 21 de febrer al 2 de març i inclouen xerrades, exposicions i concerts.

Les Regidories d’Esports, Joventut, Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Càlig, junt amb diverses entitats i associacions de la població, han programat una intensa i completa Setmana Blanca Cultural per a tots els gustos i edats. La programació donarà inici el proper divendres 21 de febrer de la mà de l’Associació de Paranyers APAVAL, amb una xerrada titulada ‘Arts i tradicions locals’. El col·loqui s’iniciarà a les 19:00 hores amb la salutació de l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, i anirà seguit per l’exposició per part de Miguel Ángel Bayarri, president de l’entitat, que versarà sobre ‘Context històric i social de la modalitat de caça del parany’. ‘Arts i tradicions locals’, a càrrec de Joaquín Esteller, ‘La caça al segle XXI’ per part del president de la Federació de caça de Tarragona, Joaquim Vidal, i ‘ Exhibició de cants d’ocells amb reclam’ seran les ponències que arrodoniran la jornada, que tindrà un obsequi per a tots els participants.

El 24 de febrer, el Centre de Cultura acollirà a partir de les 15:00 hores ‘Exili Il·lustrat’, una exposició d’il·lustracions que retraten el desarrelament obligat de 36 persones, contat per 36 il·lustradors. La mostra es podrà visitar fins el dia 1 de març. I el dia 25, Tamara Doménech, treballadora social de l’Associació de familiars de Malalts d’Alzheimer, oferirà una interessant xerrada al voltant del tema ‘Alzheimer i família’, per tal de resoldre dubtes relacionats amb esta malaltia i el seu dia a dia per a totes les persones que ho viuen, ja siguen malalts o familiars. Serà a les 19:00 hores a la sala de Projeccions del Centre de Cultura.

Dissabte 29 de febrer, ‘Surt a fer esport i no et perdes’ és el títol de la xerrada que ens convida a conèixer els aparells electrònics que poden ajudar-nos a no tenir un ensurt a l’hora de fer esport, com és el cas del GPS. La cita serà a les 16:30 hores a la sala de Projeccions. I el mateix dia però a les 19:30 hores i l’Auditori, podrem gaudir de ‘Postres de músic: l’Associació Musical Vila de Càlig amb “El Hombre Verbena”’, que l’entitat ha preparat com la novena edició del seu tradicional concert en honor al Soci, i que de ben segur farà passar una vesprada divertida amb l’humor i la música com a protagonistes. Finalment, el dia 2 de març a les 19:30 hores, la sala de Projeccions del Centre de Cultura acollirà un curs de formació a mode de xerrada al voltant de la reanimació i l’ús del desfibril·lador, sota el títol ‘I si has de salvar alguna vida?’.

Article anteriorEl Carnaval de Vinaròs arriba a 1,5 Milions de persones
Article següentDelta de l’Ebre a Poblenou (galeria)