Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig ja és Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana

Càlig ja és Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana

356

L’Ajuntament podrà optar ara a subvencions destinades a millorar el turisme de la població

El Consell de la Generalitat Valenciana aprovava la passada setmana el decret mitjançant el qual ha atorgat la declaració com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana a Càlig. La Regidoria de Cultura iniciava l’any passat (aprovant al ple de juny de 2017 la posada en marxa de la petició de declaració) el treball per a optar a aquest reconeixement.

L’extensa memòria presentada per la Regidoria feia un repàs exhaustiu dels recursos turístics existents al municipi, treball i mitjans que han estat reconeguts en la catalogació obtinguda i que permetran al consistori el poder demanar i obtenir subvencions de caràcter turístic. Així, destacà en l’apartat de ‘Patrimoni, edificis i llocs singulars’ la Torre de Càlig, l’ermita del Socors i hostatgeria, el carrer del Pont, els antics pous, el convent de la Santíssima Trinitat o l’esglèsia parroquial de Sant Llorenç, entre d’altres recursos turístics de la població. També es feia una acurada menció dels esdeveniments d’interés turístic de la població, com ara les Festes Patronals i Tradicionals, així com les de caire gastronòmic.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Càlig, Ruth Sanz Monroig, s’ha mostrat molt satisfeta per la consecució de la declaració i ha afirmat que “des del inici d’aquesta legislatura vam apostar de valent per a traure-li el millor partit als atractius que tenim al nostre poble”. L’edil també va apuntar que des del consistori continuen treballant per a millorar el patrimoni i els recursos turístics del municipi, i indicava que “en l’actualitat estem treballant per acabar de restaurar la Torre del Segle XIII i poder obrir una oficina de turisme al nostre municipi”.

Càlig va identificar la seua proposta com a destinació d’atracció turística, com a població que, pels seus atractius naturals, monumentals, socioculturals o per la seua rellevància en algun mercat turístic específic, rep en un determinat moment de l’any un nombre significatiu de visitants en relació a la seua població de dret, sense que els mateixos pernocten necessàriament en ell.

Article anteriorLa Xarxa Jove presenta una agenda que recopila les activitats d’ajuntaments i entitats
Article següentNadadors del club Natació Vinaròs competint arreu del món.