Inici COMARQUES Càlig estrena línea verde

Càlig estrena línea verde

492

Aquest servei serveix com a canal directe de comunicació dels desperfectes que es detecten en l’equipament urbà del municipi.

Aquest mes de juny, l’Ajuntament de Càlig s’uneix als més de 400 municipis que a nivell nacional disposen del servei Línia Verda. A través d’aquest canal de comunicació directe, els veïns poden posar en coneixement del consistori des d’avui mateix aquells desperfectes que detecten en la seua localitat. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l’Ajuntament pretén conèixer les necessitats del municipi i així, poder donar solució a les qüestions comunicades.

Per a poder utilitzar aquest nou servei és necessari procedir a la descàrrega de l’APP Línia Verda. Per a açò, l’usuari accedeix a Google Play o APP Store en funció de la tecnologia emprada en el seu smartphone (Android/iOS). Una vegada localitzada, es duu a terme la descàrrega de forma gratuïta. A partir d’aqueix moment, l’usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

Per a comunicar una incidència, n’hi ha prou amb punxar sobre el botó “Nova Incidència”. Un desplegable amb les diferents tipologies d’incidències apareix en pantalla. L’usuari selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. De forma automàtica, l’APP detecta les coordenades exactes en les quals se situa el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre la mateixa. Ja només queda donar al botó d’enviar. Una vegada enviada, personal de l’Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d’aquest moment, s’inicien els tràmits per a donar solució a la incidència detectada. El ciutadà al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produïsca un canvi en l’estat de la mateixa.

A través de Línia Verda, l’usuari també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. N’hi ha prou amb seleccionar l’opció de “Fes la teua consulta”. En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d’un equip d’experts en la matèria de forma completament gratuïta.

Al servei Línia Verda també es pot accedir a través del domini www.liniaverdacalig.es. A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, l’usuari disposa d’un ampli contingut de consulta mediambiental (guia de bones pràctiques, consells, informació pròpia del municipi, etc…).

Línia Verda també ofereix els seus serveis a través de contacte telefònic en el número 902 193 768 en horari de 9.00 hores a 18.00 hores (cost de la trucada 0,07 €/min).

Una altra de les possibilitats que té aquesta eina és la capacitat de fer-los arribar als ciutadans que així ho desitgen les comunicacions informatives que emeta el propi Ajuntament. D’aquesta forma, a més d’implantar un canal per a resoldre incidències de manteniment en el municipi també es pot fer arribar la informació de servei públic que es considere oportuna com el tall de tràfic d’un carrer, l’horari de determinats espectacles municipals, o el tall d’aigua o llum que es puga produir en qualsevol punt. També és possible consultar els principals punts d’interès que es localitzen en el municipi.

Entre altres reconeixements, el servei Línia Verda ha rebut el Premi Conama 2014 de Sostenibilitat. També la seua implantació ha suposat el Premi de Qualitat 2013 en la categoria de Desenvolupament Urbà Saludable i Sostenible atorgat per la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS). Aquest premi reconeix aquelles iniciatives que col·laboren a millorar l’entorn físic i funcional del municipi promovent el desenvolupament socioeconòmic i afavorint la qualitat de vida personal, familiar, laboral i social dels ciutadans.

L’Ajuntament de Càlig anima als veïns de la seua localitat a utilitzar el servei Línia Verda. A través de la implantació d’aquest servei i gràcies a una important participació ciutadana, pretén aconseguir un municipi que complisca amb les expectatives de benestar social dels seus veïns

Article anteriorEl cicle de teatre de Primavera a Benicarló suma 1.600 espectadors
Article següentPeñíscola RehabMedic ficha a Dani Montes