Inici COMARQUES Càlig, celebrara Sant Vicent en un concurs de dolços

Càlig, celebrara Sant Vicent en un concurs de dolços

428

Emmarcat en la VII Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals, que es celebrarà a Càlig els diez 14 i 15 d’abril, es troba enguany la segona edició del Concurs Popular de Dolços, que tindrà lloc dissabte a partir de les sis de la tarde a la plaça Nova. Prèviament, les persones interessades en participar en el concurs hauran de presentar la seua sol·licitud a l’Ajuntament de Càlig, fins al dia 13 d’abril.

Les bases del II Concurs Popular de Dolços establixen enguany una sèrie de requisits per a poder participar, tot partint de la premissa que els dolços que hauran de presentar-se poden ser tot tipus de postres i pastissos. Així, les viandes preparades que seran admeses al concurs hauran de tindre com a protagonista a l’ametla, i podrà participar qualsevol persona a qui els agrade la cuina i vulga sorprendre amb el seu art culinari. La participació es realitzarà a títol individual i no s’ha establit cap limitació d’edat per a participar-hi. Això sí, només es podrà presentar una sol·licitud de participació per persona.

En aquesta petició, es presentarà la fitxa tècnica dels dolços on no ha de constar cap nom de la persona que participa. També es podrà reomplir la instància de participació mitjançant via telemàtica, a la qual es pot accedir (també per consultar les bases) a través del web municipal www.calig.es. Els dolços es presentaran dissabte 14 d’abril de les 17:30 hores fins a les 18:00 hores a la planta baixa de l’Ajuntament, lloc on se’ls atorgarà un número amb el qual es presentaran al jurat.

El jurat valorarà els dolços amb la fitxa tècnica, i cada membre del jurat valorarà per separat els postres presentats. La puntuació serà sobre un total de 10 punts i en cas d’empat, els membres del jurat deliberaran per a decidir entre els empatats. Gust, complexitat, presentació i originalitat dels ingredients seran els criteris de valoració que donaran el nom del guanyador o guanyadora. I el jurat que haurà de prendre la decisió estarà format per cinc persones: l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, o la persona en qui delege; dos representants de fleques i pastisseries de la localitat; el president o la presidenta, o persona en qui deleguen, de dos associacions locals elegides mitjançant sorteig.

Els premis també seran saborosos i temptadors: el primer premi consta d’una placa honorífica, una botella d’Oli d’Oliveres Mil·lenàries i un lot de dolços tradicionals calijons; el segon i tercer premi es composaran d’un lot de dolços tradicionals calijons, i la resta de participants rebran un obsequi. L’entrega dels premis es realitzarà una vegada el jurat haja dictaminat el veredicte.

De ben segur que la farinosa, el dolç més típic i famós de Càlig, serà la reina de la VII edició de la Fira de Sant Vicent i Dolços Tradicionals, junt amb altres delícies com cocs, magdalenes, rotllos o primes, entre molts d’altres.

 

Article anteriorEntrevista a la cofraria de Sant Antoni
Article següent(Galería) Salzadella, cirerers en flor