Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig celebra amb èxit de participació la seua 1a Fira del Llibre

Càlig celebra amb èxit de participació la seua 1a Fira del Llibre

366

Càlig celebra amb èxit de participació la seua 1a Fira del Llibre

La Fira ha comptat amb estands d’editorials, autors i flors, així com del Servei de Publicacions de la Diputació, en una jornada assolellada que ha convidat a gaudir de les activitats programades.

 

Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Càlig, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la I Fira del Llibre de Càlig va transcórrer ahir amb un gran èxit de participació. Els nombrosos curiosos i aficionats a la lectura van passejar per les nou parades habilitades a la plaça Diputació, que acollia la celebració del Dia del Llibre en la població del Baix Maestrat.

A les 11 del matí, l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, acompanyada per la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló i regidora a l’Ajuntament de Càlig, Ruth Sanz, el regidor de Cultura del consistori, Óscar Anglés, la jutgessa de Pau i membres de la corporació, inaugurava la cita literària comarcal del cap de setmana, que ha comptat amb els estands d’Andana Editorial, Edicions Bromera, Onada Edicions, Sophie’s Lighthouse, Unaria Ediciones i el Servei de Publicacions de la Diputació de Castelló, així com el d’una escriptora madrilenya establerta recentment a Càlig.

Poc després, l’escriptor Sergi Cambrils, autor d’Onada Edicions, oferia una xerrada que descobria als presents les entranyes dels llibres, titulada ‘Espatarrant un llibre’. A la vesprada, es reprenien les activitats a la Fira amb un taller d’escriptura a càrrec de membres d’Unaria Ediciones i la presentació de llibres a càrrec de Vicent Gascó i Maria Carmen Castillo. També els més joves van poder gaudir de conta-contes, amb el Gran Jordiet i el seu ‘Contes, llegendes i altres coses que porto a la maleta’, i Marta Ramón amb Sophie’s Lighthouse.

El regidor de Cultura, Óscar Anglés, manifestava la seua satisfacció per haver pogut materialitzar un projecte que “hem organitzat amb molta il·lusió, i que va néixer d’una idea sorgida en el sí del Club de Lectura de Càlig, que poc a poc congrega més i més participants”. Anglés també va confirmar la continuïtat de la Fira, “tot tenint en compte que no serà un dia fixe, perquè la nostra fira gran és la de Sant Vicent i segons com cau, i quan es fan en les de poblacions més grans del nostre voltant que arrastren més públic, plantejarem les properes fires del Llibre de Càlig, però creiem que ha sigut tot un encert”.