Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Càlig aprova el pressupost de 2022

Càlig aprova el pressupost de 2022

322

Ascendeix a un total de 2.175.000 euros, dels quals 684.768,26 euros que aniran destinats a inversions.

El pressupost de l’Ajuntament de Càlig per a l’any 2022 ha sigut aprovat en el ple de la setmana passada i ascendeix a 2.175.000 euros. Els comptes van comptar amb els vots a favor del PSPV-PSOE i amb el vot en contra del PP.

Del pressupost d’enguany el 31,48%, un total de 684.768,26 euros, anirà destinat al capítol de les inversions. De les inversions previstes cal destacar la compra d’un terreny per a la construcció d’un nou centre mèdic. L’Ajuntament ja l’ha sol·licitat al Departament de Salut corresponent i la compra del terreny és el primer pas d’aquest important projecte per a Càlig.

Altres despeses rellevants són les obres que es duran a terme en el Camí les Yegües (90.500 euros), continuar amb l’enllumenat i les voreres de la Urbanització La Rassa (45.000 euros), les obres del carrer Puríssima (92.800 euros) i els treballs d’accessibilitat en el centre de cultura (62.000 euros). D’altra banda, es destinaran per a reformes del local social 179.500 euros.

A més a l’hora d’elaborar el pressupost, com en els últims anys, s’ha tingut en compte les peticions realitzades en els pressupostos participatius. Durant el 2022 es durà a terme la creació d’un espai jove de reunió per als joves, de moment s’habilitarà una de les sales del Centre de Cultura i es compraran materials i jocs per a, més endavant, organitzar tallers en col·laboració amb els joves. O els 25.000 euros que s’han incorporat per a la instal·lació d’ombres als parcs infantils de la Rassa i la Plaça Ramón i Cajal, entre altres peticions.

També destaca el capítol destinat a la despesa de personal, des de l’Ajuntament de Càlig s’acullen a tots els plans d’ocupació que des de Labora trauen i, per a aquest 2022, s’han incorporat més de 78.000 euros per a aquestes contractacions. D’altra banda, amb la condició de donar un millor servei a les persones majors, es destinaran més de 23.000 euros per a ampliar el servei del SPAP (Servei de Promoció d’Autonomia Personal) de 2 a 5 hores diaries. A més es destinarà una part per a la contractació directa de monitors de temps lliure. I es té previst cobrir una plaça d’administració i mantenir, un any més, en fons propis, la contractació dels tres peons de la brigada municipal que actualment estan treballant i provenen de la borsa de treball municipal.