Inici BENICARLÓ Benicarló reivindica un any més la igualtat de gènere en el Dia...

Benicarló reivindica un any més la igualtat de gènere en el Dia de la Dona

142

L’Ajuntament de Benicarló ha commemorat el Dia de la Dona amb la lectura d’un manifest institucional i la participació de l’alumnat dels centres educatius i de diverses entitats socials i culturals de la ciutat

La commemoració del Dia de la Dona a Benicarló ha reunit representants institucionals, de la comunitat educativa i de les associacions benicarlandes per a reivindicar la igualtat dels drets laborals i socials entre dones i homes. La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l’alcalde, Juanma Cerdá, i representants dels grups municipals de Benigazlum (Carlos Delshorts), PSOE (Beatriz Ferrando) i Compromís (Núria Isern).

A través del manifest, l’alcalde i els regidors han reclamat «la necessitat d’ampliar l’atenció a les víctimes per tal d’avançar en la millora dels sistemes de detecció precoç i situar en el centre de totes les mesures els drets de les víctimes i el seu apoderament». Juanma Cerdá ha convidat la ciutadania a sumar-se a participar en els actes organitzats per les diferents entitats socials durant mesos de març i abril amb motiu del 8M, «així com aquelles iniciatives que reivindiquen la igualtat i combaten la violència contra les dones».

L’alumnat del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), de l’IES Joan Coromines, de l’IES Ramón Cid i del Col·legi La Salle han fet una crida per a l’eliminació de prejudicis sexistes i per l’educació en la igualtat i el respecte, i han exemplificat algunes de les situacions sexistes que ocorren diàriament.

A més, també han participat en l’acte la Residència i Centre de Dia El Collet i les entitats Ateneu Maestrat, Fenòmens, Mans Unides, l’Assemblea de Dones Benicarló, AFIBAMA (Asociació de la Fibromiàlgia Baix Maestrat) i l’ÍBERA, que han denunciat les situacions doblement discriminatòries que viuen les dones que formen part de col·lectius vulnerables, com ara dones que pateixen una discapacitat o dones que son d’una raça o d’una ètnia concreta.