Inici BENICARLÓ Benicarló reivindica la igualtat de gènere en el Dia de la Dona...

Benicarló reivindica la igualtat de gènere en el Dia de la Dona i rebutja la discriminació

368

La Corporació Municipal, centres educatius, sindicats i entitats socials han participat en una jornada marcadament reivindicativa. La necessitat de combatre el sostre de vidre, la bretxa salarial i la precarietat laboral han estat els principals eixos de les denúncies.

La commemoració del Dia de la Dona a Benicarló ha tingut un marcat accent reivindicatiu a Benicarló. Representants institucionals, de la comunitat educativa i de la societat benicarlanda s’han reunit per a reclamar la igualtat dels drets laborals i socials entre dones i homes. La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, el regidor del PP Juan Manuel Cerdá i el regidor de Ciudadanos Juan José Cornelles.

A través del manifest, l’alcaldessa s’ha compromés a «continuar elaborant polítiques d’igualtat de caràcter transversal», i ha reclamat al govern «un finançament just per tal de desenvolupar les polítiques d’igualtat, així com les polítiques educatives i socials». Miralles ha mostrat el seu rebuig «a qualsevol tipus de discriminació i a qualsevol tipus de posicionament polític que negue l’existència de la violència de gènere i masclista».

Els alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional, de l’IES Ramon Cid, de l’IES Joan Coromines i del Col·legi La Salle han fet una crida per a l’eliminació de prejudicis sexistes i per l’educació en la igualtat i el respecte. Les usuàries del Centre Ocupacional El Maestrat (Ivass) han emocionat el públic reclamant la visibilitat de les dones amb discapacitat intel·lectual, mentre que les representants sindicals, de l’Assemblea de Dones Feministes de Benicarló i de la Taula Participativa d’Igualtat també han incidit en la necessitat de combatre els sostres de vidre, la bretxa salarial, la precarietat laboral i les sobrecàrregues socials i familiars que segueixen llastrant el desenvolupament personal i professional de les dones.

Fins al 13 d’abril, continuarà la programació de l’Ajuntament al voltant del Dia de la Dona, amb tallers, documentals, taules redones i la Volta a Peu per la Igualtat, que tindrà lloc el 31 de març.