Inici BENICARLÓ Benicarló recordará les victimes del bombardeig del 38

Benicarló recordará les victimes del bombardeig del 38

502

La Regidoria de Cultura ha programat un seguit d’activitats per a commemorar els 80 anys del bombardeig amb víctimes que va patir Benicarló el 3 d’abril de 1938. La programació inclou un espectacle de dansa, la lectura d’un manifest institucional i es completarà amb una jornada periodística que comptarà amb destacats corresponsals de guerra.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha presentat la programació que s’ha preparat per recordar les 14 víctimes que va causar el bombardeig que va patir la ciutat de Benicarló el 3 d’abril de 1938, en el marc de la Guerra Civil. Barberà ha afirmat que «des dels últims anys hem apostat per organitzar activitats, com xarrades i exposicions, al voltant del concepte de la Guerra Civil». «Enguany, amb el 80 aniversari del bombardeig, volíem organitzar una programació especial, que creiem que servirà per explicar als joves que allò que va ocórrer fa 80 anys pot tornar a passar, i de fet està passant en altres zones del món», ha reconegut el regidor de Cultura.

En concret, el mateix dimarts 3 a les 11.00 hores, tindrà lloc pels carrers del centre de la ciutat l’espectacle de dansa #DETRACA, nominat a la categoria de Millor Espectacle de Carrer als Premis Max 2018. L’actuació anirà a càrrec de A Tempo Dansa, de la companya de Pepa Cases. La peça de dansa, juntament amb la pólvora i la participació del públic, farà reflexionar sobre la guerra i les seues conseqüències, a més de servir per endinsar-nos en una recreació del bombardeig del 3 d’abril de 1938 als carrers de Benicarló. A continuació, per tancar la jornada, es farà la lectura d’un manifest institucional a la plaça de Sant Bartomeu.

Més endavant, dissabte 9 de juny, s’ha programat una jornada periodística al voltant de la guerra, organitzada juntament amb el periodista benicarlando David Messeguer, amb una àmplia experiència en conflictes bèl·lics. «Una mirada al món» reunirà a quatre reconeguts periodistes de guerra que explicaran les seues experiències en les zones més conflictives del planeta. «Creiem que aquesta iniciativa és una mirada diferent i molt educativa d’explicar a la gent què és un conflicte», ha finalitzat el regidor de Cultura.

Article anterior(Fotogalería) Procesión del encuentro, Vinaròs
Article següentEntrevista a la cofraria de Sant Antoni