Inici BENICARLÓ Benicarló, per una ciutat transversal e inclusiva

Benicarló, per una ciutat transversal e inclusiva

475

Els quatre grups municipals que integren el Ple de l’Ajuntament de Benicarló han aprovat per unanimitat l’elaboració d’un Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social. El document serà l’eina de planificació estratègica que permetrà establir allò que es vol aconseguir i dissenyar com s’executarà. A més, també ajudarà a identificar i preveure situacions internes i externes que faciliten o dificulten la consecució dels objectius plantejats i avaluar-los.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, s’ha mostrat molt satisfeta per l’aprovació i ha assegurat que «quan parlem d’exclusió social, no parlem únicament d’una vulnerabilitat per motius econòmics. Exclusió social vol dir quedar fora de la societat, i els motius poden ser molts i molt diversos». En aquest sentit, la regidora de Benestar Social ha afirmat que «el Pla d’inclusió haurà d’involucrar a la totalitat d’agents socials amb implicació en l’àmbit de la inclusió social, amb una visió conjunta, no només de la integració econòmica, sinó també de la social».

L’objectiu principal del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social és assolir la igualtat de drets, d’oportunitats i d’obligacions entre totes les persones, siga quina siga la seua situació econòmica i social. A més, el Pla té la missió d’assegurar que les diferències de tothom siguen respectades, que les seues necessitats bàsiques es troben cobertes i que la llibertat d’elecció de trajectòria de vida quede garantida. A partir d’aquesta eina d’inclusió, que reduirà les desigualtats i augmentarà la protecció entre els ciutadans, es pretén previndre la pobresa i l’exclusió social. Per tal de garantir el compliment del Pla, conjuntament es va aprovar la creació d’un Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials.

Pel que fa a l’elaboració del Pla, serà necessària la implicació de totes les àrees municipals de manera transversal, la qual cosa permetrà abordar les línies estratègiques bàsiques per tal de promoure l’accés als recursos per a les persones en situació o risc d’exclusió i promoure estratègies preventives de l’exclusió. En aquest sentit, Escudero ha afirmat que «per disposar d’un document efectiu i que atenga a totes les realitats, caldrà dissenyar accions que aborden les múltiples causes de la pobresa i de l’exclusió social, i això implicarà establir un treball coordinat entre les diferents àrees de l’Ajuntament i la societat en general. El Pla d’inclusió municipal és cosa de tots i totes».

Article anteriorSe aprueba por unanimidad solicitar que la Semana Santa de Benicarló sea Fiesta de Interés Turístico Local
Article següentPeñíscola RehabMedic empata en su lucha por el descenso