Inici BENICARLÓ Benicarló oferirà bonificacions a empreses que aposten per la contractació indefinida

Benicarló oferirà bonificacions a empreses que aposten per la contractació indefinida

334

Els destinataris seran les empreses que incrementen la plantilla amb contractes indefinits. Les bonificacions seran de fins al 50% de l’IAE i tenen com a objectiu fomentar de l’ocupació i reduir els percentatges de contractes temporals.

L’Ajuntament de Benicarló oferirà, a partir del gener de 2019, una línia de bonificació econòmica destinada al foment de l’ocupació indefinida en l’àmbit local. Així ho han anunciat els regidors de Promoció Econòmica, Román Sánchez, i d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, que han coincidit a assenyalar que «la creació d’ocupació és un tema prioritari per a l’actual equip de govern» i que «es tracta d’una iniciativa que pretén fomentar el treball i millorar les condicions laborals dels treballadors».

La bonificació, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2019, s’aplicarà sobre l’IAE (Impost sobre activitats econòmiques) atotes aquelles empreses que incrementen la contractació indefinida en les seues plantilles fins a un màxim del 50% de la quota de l’IAE, «que és el màxim que ens permet la llei», ha recordat Román Sánchez.

En aquest sentit, el regidor ha destacat el descens de les xifres de l’atur en els últims tres anys, «que ha passat de 2.462 persones aturades el maig de 2015 a 1.640 persones aturades el setembre de 2018» i ha subratllat que «dins de les possibilitats que tenim, treballem per millorar la situació i revertir les dades sobre contractació indefinida, que només suma el 8,2% dels contractes, mentre que els contractes temporals sumen el 83%».

El regidor d’Economia i Hisenda ha recordat que «durant els tres anys i mig de legislatura, hem activat altres iniciatives per a rebaixar la pressió fiscal i fomentar l’activitat econòmica» i ha posat com a exemple «la rebaixa de la taxa per ocupació de via pública, l’actualització de la prestació del servei de recollida d’escombraries, en l’apartat dedicat als aparthotels, o la reducció de les despeses comunes del Mercat».

Les empreses que estiguen interessades en la rebaixa de l’IAE hauran de sol·licitar la bonificació a partir de l’1 de gener del 2019 i durant el primer trimestre de l’any aportant els documents acreditatius. La documentació i accés a labonificació es gestionaran a través de l’oficina de recaptació tributària que la Diputació de Castelló té a Benicarló (plaça de l’Ajuntament, 1). Tal i com estableix la legislació, la bonificació que s’aplicarà serà l’equivalent al percentatge de contractacions.

Per la seua part, Sánchez ha desglossat les xifres d’evolució de l’atur de la legislatura present que reflecteixen la reducció moderada i continuada de l’atur que a setembre del 2018 es situa en 1640 aturats, el que suposa una reducció de 96 persones respecte del mateix mes de l’any passat.

Article anteriorFesta de la castanyada al CEIP Ródenas
Article següentEs presenta la Caminada Popular i la III Cursa de Muntanya