Inici BENICARLÓ Benicarló municipi contra la violencia doméstica

Benicarló municipi contra la violencia doméstica

374

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat l’adhesió de Benicarló a la plataforma Municipis pel Pacte amb l’objectiu de reforçar la lluita contra la violència de gènere. Al llarg de 2017, l’àrea de Serveis Socials de Benicarló va atendre 42 dones víctimes d’aquesta xacra.

Tal i com ho va decidir per unanimitat el Ple Ordinari de l’Ajuntament del mes d’abril, Benicarló ja forma part de la plataforma Municipis pel Pacte, amb l’objectiu principal de refermar el compromís en la lluita contra la violència de gènere. En concret, més de sis mesos després de l’aprovació del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere pel Congrés dels Diputats, els municipis adherits a la plataforma exigeixen la creació de la Comissió de Seguiment del Pacte d’Estat, prevista en la mesura 208 de l’esmentat pacte. La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha afirmat que «els ajuntaments fem molt amb pocs recursos, i moltes vegades excedim les competències que ens pertoquen. És necessari una regulació clara de les funcions que ens atorga el Pacte d’Estat».

A més, la plataforma Municipis pel Pacte sol·licita al Govern central la transferència de 20 milions d’euros anuals, previstos en la mesura 206.A del Pacte, per tal d’ajudar els municipis en la prestació eficient dels serveis de detecció i atenció integral. A banda, es demanden al Govern diferents reformes legislatives per tal de complir amb el Pacte, per tal d’augmentar la competència dels ajuntaments en quant a promoció de la igualtat, la prevenció i l’atenció front a la violència masclista i per garantir l’estabilitat i qualificació de les plantilles que presten serveis d’atenció a la violència masclista en l’àmbit municipal.

Article anteriorPremis literaris de Benicarló
Article següentPresentación del libro “Hapi” a cargo de su autor Joaquim-Vicent Guimerà i Rosso