Inici BENICARLÓ Benicarló manifesta el seu rebuig a la violència masclista

Benicarló manifesta el seu rebuig a la violència masclista

217

La Corporació Municipal ha fet visible el seu rebuig a la violència de gènere amb la lectura conjunta d’un manifest de condemna. A l’acte també han participat l’IVASS, Ateneu Maestrat, els centres educatius de secundària i membres de l’Assemblea de Dones de Benicarló.

L’Ajuntament de Benicarló ha volgut commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb la lectura d’un manifest per part de representants dels quatre grups polítics amb representació municipal. L’alcaldessa, Xaro Miralles i la regidora de Serveis Socials i Polítiques inclusives, Gemma Cerdá, per part del PSOE, Juan Antonio Mañá, en nom del Partit Popular, Benjamín Martí, per part de Ciudadanos, i Marta Escudero, en nom de Compromís, han llegit el document que posa èmfasi en la necessitat de fer servir tots els recursos per erradicar la violència masclista, «una violència que té el seu origen i nucli en la pervivència d’un sistema patriarcal, present en totes les estructures de la societat que assumeix com a natural la desigualtat».

El manifest també recull el compromís de l’Ajuntament de Benicarló de «facilitar a través dels mitjans públics dels quals disposa, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i a no subvencionar actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze el cos de les dones de forma sexista com a reclam publicitari». «El masclisme mata —conclou el text— i ha de ser una qüestió política de primer ordre».

Entitats socials com Ateneu Maestrat, el Centre Ocupacionat IVASS El Maestrat, els centres educatius d’educació secundària (IES Joan Coromines, IES Ramón Cid, Centre Integrat Públic de Formació Professional i col·legi La Salle) i l’Assemblea de Dones de Benicarló s’han volgut sumar a la reivindicació. L’alumnat dels centres educatius ha mostrat el seu rebuig a la violència masclista amb discursos en favor de l’educació en igualtat i en contra d’aquells tipus de violència subtils i normalitzats. Per la seua part, les usuàries de l’IVASS han alertat que «les dones amb discapacitat tant física com intel·lectual també som víctimes de violència de gènere».

Per acabar, l’Assemblea de Dones ha manifestat que «calen polítiques públiques i serveis amb una perspectiva integral feminista i que no es faça un ús oportunista davant de les violències masclistes». «Cal voluntat política per a acabar amb la violència masclista», ha finalitzat.

Article anteriorUno de los pueblos más bonitos de España: Cantavieja
Article següentCostes continua amb les feines de preservació del litoral a Vinaròs