Inici VINARÒS Benicarló i Vinaròs posen en marxa un laboratori social

Benicarló i Vinaròs posen en marxa un laboratori social

328

Els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs, la Generalitat i la Universitat Jaume I han signat un conveni per a desenvolupar un laboratori social, una iniciativa que pretén servir de base per a transformar els serveis socials i impulsar polítiques adaptades a la realitat. El seu principal camp de treball seran els serveis socials comunitaris i rurals així com aspectes relacionats amb la infància i les famílies.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, han firmat un conveni aquest matí al Magatzem de la Mar per a iniciar el projecte de Laboratori Social per a l’Àrea de Benicarló i Vinaròs. Com ha indicat la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, en l’obertura de l’acte: «Obrim el motor de sortida al laboratori social de Benicarló i Vinaròs, una plataforma per a revertir el buit existent en la investigació social, millorar les polítiques socials i posicionar els serveis socials com a espai d’innovació i investigació per tal d’iniciar una revolució social.»

Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, es pretenen millorar les polítiques en matèria de serveis socials dotant als professionals de recursos, eines i informes actualitzats de les necessitats de la ciutadania per a poder implantar els programes i recursos més adients. Així ho ha descrit l’alcaldessa de Benicarló: «Aquest laboratori social s’ha de constituir com un referent en tota la província en matèria d’innovació social, de formació especialitzada i d’investigació i ha de treballar amb l’únic objectiu i interès comú d’obtenir els màxims nivells de qualitat de vida.» «A més —ha afegit l’alcaldessa— «la col·laboració entre les administracions públiques i també amb la Universitat Jaume I, generarà investigació científica que ens ajudarà a determinar les millors polítiques a desenvolupar des dels ajuntaments».

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que aquest és un dels tres laboratoris que s’han posat en marxa a cada una de les demarcacions provincials de la Comunitat Valenciana per tal de tindre indicadors de les diferents realitats del territori valencià. En el cas de l’àrea Benicarló-Vinaròs la temàtica sobre la qual es treballarà és l’anàlisi i disseny d’actuacions dels Serveis Socials comunitaris i rurals així com en els aspectes relacionats amb la infància i les famílies. «La intenció —ha anunciat la consellera—, és que aquests tres laboratoris siguen l’embrió del futur Institut Valencià de Formació, Qualitat i Investigació en Serveis Socials previst en la Llei de Serveis Socials Inclusius.»

Aquest projecte és un dels pilars de la Llei de Serveis Socials inclusius impulsada per la Generalitat i tindrà una dotació inicial de 47.000 euros que anirà augmentant en els propers exercicis. A més, en el cas de l’àrea Benicarló-Vinaròs, hi ha una potent aportació local a través de l’EDUSI, finançat per la Unió Europea, que aportarà quasi mig milió d’euros d’ací al 2021.

Article anteriorL’Ajuntament de Vinaròs ha adquirit un nou cotxe per a la Policia Local
Article següentCampanya de recollida de pienso de PRODA VINARÒS