Inici BENICARLÓ Benicarló i Vinaròs: les ciutats de la província on més augmenta la...

Benicarló i Vinaròs: les ciutats de la província on més augmenta la delinqüència, sent a Benicarló més del doble que a Vinaròs

567

Segons les dades aportades pel Ministeri de l’Interior, Benicarló i Vinaròs sòn la primera i segona ciutat de més de 20.000 habitants, on més ha augmentat el crim de la província de Castelló, aquest primer trimestre comparant l’any passat.

Fotos: Julián Zaragozà

En general, augmenta lleugerament el crim a la província de Castelló (un 6,6%) però es dispara el Cibercrim (un 23,3%), una tendència que va començar amb l’època de la Covid per l’increment de la digitalització.

Però a Vinaròs augmenta molt més la criminalitat general (un 16,8%), destacant especialment el robatori en força a domicilis i comerços (un 79,2% i 65,5%), i després l’augment de baralles de grup, a més de robatoris de vehicles. Descens aquest 2024 lleugerament dels ciberdelictes, encara que continuen sent alts.

Benicarló: és la primera població de més de 20.000 habitants de Castelló amb major augment de la criminalitat, aquest primer trimestre del 2024: un 37,9% (més del doble que a Vinaròs), amb més infraccions en general enregistrades, destacant especialment l’augment de la ciberdelinqüència i estafes informàtiques (88,2%) i l’augment de la resta de criminalitat convencional (un 50,7%) que segons el Codi Penal, són “La comesa pel públic en general, sense majors subterfugis“.

Font:

https://www.interior.gob.es/opencms/export/sites/default/.galleries/galeria-de-prensa/documentos-y-multimedia/balances-e-informes/2024/Balance-de-Criminalidad-Primer-Trimestre-2024.pdf