Inici BENICARLÓ Benicarló i l’AVL es comprometen a continuar amb la promoció del valencià

Benicarló i l’AVL es comprometen a continuar amb la promoció del valencià

157

L’Ajuntament i l’Acadèmia manifesten la voluntat de treballar junts. Les dos institucions van signar a finals de 2022 un conveni de col·laboració que estarà vigent fins al 2025

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, i el regidor de Serveis Lingüístics, Álvaro París, s’han reunit amb l’acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Rosa Agost amb l’objectiu de fer un seguiment del conveni entre l’Ajuntament i la institució lingüística, que està vigent des del 2017.

Tant l’alcalde com l’acadèmica s’han compromés a continuar treballant conjuntament en la promoció del valencià, com s’ha fet fins ara.

El conveni, renovat a finals de 2022 i amb vigència fins al 2025, permet al Departament de Serveis Lingüístics disposar de recursos per a promoure l’ús del valencià en l’àmbit local i possibilita organitzar algunes activitats com «Quina temor!», unes jornades de transmissió oral d’històries que es programen amb motiu de Tots Sants des de fa 5 anys amb l’objectiu de recuperar la tradició valenciana de contar contes i de fer reviure els monstres de l’imaginari popular valencià.