Inici VINARÒS Vinaròs i AFANIAD posen en marxa una campanya de reciclatge

Vinaròs i AFANIAD posen en marxa una campanya de reciclatge

210

L’Associació de Familiars amb Xiquets i Adults Discapacitats, AFANIAD, ha posat en marxa una campanya de reciclatge amb la col·laboració de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Transició Ecològica. Amb el lema “Vinaròs inclusiu i sostenible” la iniciativa consta de la col·locació de diversos punts recollida al municipi per a la gestió correcta dels tòners de les impressores i dels mòbils en desús.

El president d’AFANIAD Vinaròs, Ramón Gisbert, ha explicat que es tracta de petits contenidors que s’han distribuït entre els col·legis i instituts, així també com als edificis municipals, com ara, Ajuntament, Pavelló Poliesportiu, Serveis Socials i Mercat, perquè els veïns puguen dipositar els mòbils vells i tòners usats de les impressores per al seu correcte reciclatge.

Per la seva banda, la secretaria d’AFANIAD Vinaròs, Sílvia Guerrero, ha detallat que els usuaris del Centre Ocupacional seran els encarregats de recollir els residus per a classificar-los i fer una primera neteja, per després enviar-los a la planta de reciclatge per a la seua correcta gestió. Segons afegia aquesta iniciativa, a banda de fomentar el reciclatge, suposa una bona oportunitat perquè els usuaris puguen realitzar pràctiques de cara a una futura incorporació en el mercat laboral. En aquest sentit, Guerrero ha remarcat que aquest tipus de feina és fonamental per demostrar que les persones discapacitades també poden desenvolupar treballs i sobretot perquè adquirisquen experiència per tenir així més opcions de trobar feina.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha indicat que “es tracta d’una iniciativa molt positiva per al municipi, perquè d’una banda, s’integra amb les polítiques de reciclatge de l’Ajuntament, i d’altra banda, és una bona forma de millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat”.

Pel que fa a la campanya, Gisbert ha detallat que ja s’han distribuït els primers punts de recollida als edificis municipals i centres educatius de la ciutat, amb l’objectiu de poder-la ampliar en un futur als comerços i fins i tot a altres municipis.

Article anteriorEl Centre Geriàtric activa tots els protocols per un brot de coronavirus
Article següentSant Jordi decreta el confinamiento preventivo