Inici BENICARLÓ Benicarló guanya l’Iglú Verd per incrementar un 23% més el reciclatge de...

Benicarló guanya l’Iglú Verd per incrementar un 23% més el reciclatge de vidre en un any

355

Els 102 establiments hostalers de Benicarló que han participat en la campanya d’Ecovidrio «Pren nota, recicla vidre» han aconseguit reciclar 147 tones de vidre durant l’estiu. Aquesta xifra suposa l’increment en un 23% del reciclatge de vidre respecte de l’any passat, per la qual cosa el municipi ha aconseguit el guardó Iglú Verd.

El plan integral «Pren nota, recicla vidre» d’Ecovidrio, difós des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament Benicarló, ha aconseguit el reciclatge de 147 tones de vidre al municipi, un 23% més que en el mateix període de l’any anterior. Per tal motiu, Benicarló ha rebut avui el guardó «Iglú Verd» de la mà de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Aquest premi suposa un reconeixement al compromís dels ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

En aquesta edició, han participat un total de 102 establiments hostalers de Benicarló, una dada important, ja que tal i com apunten des d’Ecovidrio «el sector hostaler genera el 50% dels residus d’envasos de  vidre d’un sol ús». La campanya s’ha desenvolupat durant els mesos estivals pel fet que és en aquesta època, quan es recull el 30% del vidre reciclat de l’any.

Per al desenvolupament de la campanya, i amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, Ecovidrio va instal·lar 23 contenidors adaptats a l’hostaleria. A més a més, va entregar 45 cubs especials als professionals hostalers i va ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l’augment de l’activitat. Des d’Ecovidrio expliquen que «en l’actualitat Benicarló compta amb 155 iglús per a residus d’envasos de vidre, l’equivalent a uns 171 habitants per contenidor».

Can Cristina, segon establiment d’Espanya més compromés amb el reciclatge

A més de Ximo Bueno, regidor de Medi Ambient i Manuel Sala, tècnic de zona d’Ecovidrio, a l’acte han acudit les responsables del Bar Can Cristina, que ha sigut premiat amb una classe magistral impartida per Quique Dacosta al seu restaurant de Dénia. Aquesta cafeteria va ser seleccionada per Ecovidrio com al segon establiment hostaler més compromès amb el reciclatge de vidre en l’àmbit estatal.

Article anteriorGuanyador del Sorteig #aniversari7dies al GÀMESIS
Article següentBenicarló reivindica la igualtat en els actes del Dia contra la Violència de Gènere