Inici BENICARLÓ Benicarló estrena el nou tanatori de Remsa ubicat al nucli de la...

Benicarló estrena el nou tanatori de Remsa ubicat al nucli de la població

1084

Benicarló estrena el nou tanatori de Remsa ubicat al nucli de la població

El disseny de l’edifici aposta per la integració urbana i per aconseguir un clima íntim i confortable pels seus usuaris

Remsa ha acabat de construir el nou tanatori urbà de Benicarló, un equipament que està cridat a ser un edifici emblemàtic per a l’empresa i referent dins del sector dels serveis funeraris. El nou edifici és una construcció de tres plantes i disseny avantguardista, que s’integra amb discreció i elegància dins el teixit urbà de Benicarló, donant a la ciutat una nou espai públic al mateix temps que ampliant el serveis que Remsa presta per a tota la comarca del Baix Maestrat.

La principal característica del nou edifici que acull el tanatori de Remsa a Benicarló és que la seva estructura s’eleva del terra, deixant una planta baixa que es converteix en una plaça enjardinada per a ús del veïnat i que connecta el carrer Isaac Albéniz amb la plaça Mestres de Montesa. És des d’aquesta nova plaça que s’accedeix a les plantes superiors, on s’allotgen els diferents serveis i espais del tanatori.

L’arquitecte constructor, el benicarlando Xevi Arnau, tenia molt clar que el principal repte era convertir l’edifici “no només en una peça emblemàtica, sinó en un element que formés part del teixit urbà de Benicarló”. “La solució passava per convertir el tanatori en una caixa lleugera, transparent i embolcallada amb una pell de malla”, afirma Arnau.

L’interior de l’equipament s’ha dissenyat com un espai diàfan, que permetrà a les famílies i els usuaris gaudir del màxim confort, intimitat i tranquil·litat durant la seva estada. La façana, recoberta amb panells, permet filtrar la intensitat de la llum que penetra a l’interior, tot aconseguint crear un clima càlid i íntim. “Les planxes d’acer i vidre de la caixa central, on l’estructura queda despullada, no amaguen la instal·lació sinó que entren a formar part d’un llenguatge comú”, raona l’arquitecte.

Des de la plaça situada a la planta baixa s’accedeix a la recepció. El hall és un gran espai obert de nou metres d’alçada des d’on s’organitzen la resta de serveis i on els usuaris trobaran diferents espais de descans. Al voltant d’aquest pati central, s’intercalen els diferents espais i alçades que es comuniquen a través de passarel·les que donen accés a les sales.

Des d’aquestes passarel·les s’arriba a la segona planta, on s’ubiquen diferents sales de vetlla diàfanes i acollidores, dissenyades especialment per garantir la intimitat i el recolliment de les famílies. La circulació claustral del pati interior acaba en la última planta, on s’hi troba un gran oratori aconfessional amb un gran sostre de curvatura acústica i una cafeteria, que dona accés a una gran terrassa enjardinada que s’obri cap a la plaça.

L’edifici ocupa una superfície construïda de 2.292,47 metres quadrats i està dividit en tres parts unides entre si mateixes. A una de les ales hi ha les zones d’ús intern i les oficines, a l’altra s’ubiquen els serveis i a l’espai central és on es troben tots els serveis destinats al públic.

L’arquitecte, Xevi Arnau, destaca “l’enfoc innovador” de la construcció, on el material dels elements constructius “configuren la personalitat de l’edifici” i uneixen les diferents parts de l’equipament, dos volums de formigó massís encofrats amb recobriment de fusta. “El conjunt és una iniciativa valenta per part de Remsa, sempre implicada en la obra des de la seva construcció, que ha donat llibertat creativa i confiança als tècnics en tot moment”, destaca Arnau.

Les noves instal·lacions de Remsa es van començar a construir el novembre del 2019 i han suposat una important inversió per a la comarca del Baix Maestrat, ja que les obres s’han dut a terme principalment amb empreses de la població. Pel director general de Remsa, Fernando Muiño, el nou tanatori de Benicarló representa aconseguir “un doble objectiu” per l’empresa. “Per una banda perquè hem fet una passa endavant en el disseny arquitectònic dels nostres equipaments; però per l’altra pel retorn social que representa per Benicarló: és un projecte fet des del poble i que s’integra amb tot el respecte dins de la seva trama urbana”, afirma Muiño.

El nou equipament també està cridat a satisfer la demanda de serveis funeraris a la comarca del Baix Maestrat, on ja hi ha un tanatori a la població veïna de Vinaròs i un tanatori-crematori al Polígon Industrial Collet de Benicarló. A més a més, el nou tanatori és una nova aposta per Benicarló, on Remsa Maestrat té situada la seva seu social.

Característiques tècniques:

2.292,47 metres quadrats de construcció

Planta baixa: Zona diàfana amb espais de descans, pàrquing, accés a la primera planta i connexió entre la plaça Mestres Montesa i el carrer Isaac Albéniz de Benicarló.

Primera planta: Hall amb zones de descans, recepció i serveis

Segona planta: Sales de vetlla, serveis i zones de descans

Tercera planta: Oratori aconfessional, zones de descans, cafeteria i jardí

Contingut patrocinat

Article anteriorInauguració del Festival Vinaròs Arts Escèniques
Article següentVinaròs y Peñíscola tienen 2 de las 6 peores playas de la Comunidad Valenciana según Ecologistas en Acción