Inici BENICARLÓ Benicarló engega una campanya per a fomentar reciclatge de l’oli domèstic i...

Benicarló engega una campanya per a fomentar reciclatge de l’oli domèstic i instal·la 28 contenidors selectius

422

Es poden recollir embuts especials per a les botelles a l’oficina de FCC de dilluns a divendres. El reciclatge d’oli redueix la contaminació d’aigua i evita costos en la depuració d’aigües residuals

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicarló ha posat en marxa una campanya per a conscienciar de la importància de la recollida selectiva de l’oli domèstic. Per això, durant aquesta setmana s’instal·laran 28 contenidors especials en diferents punts de la ciutat, amb l’objectiu d’incrementar la quantitat d’oli domèstic que es recull en el municipi.

«El reciclatge de l’oli domèstic —ha explicat la regidora de Medi Ambient, Filo Agut— ens ajuda a reduir la contaminació de l’aigua i evita els costos a la depuració de les aigües residuals». «A més —ha afegit— contribuïm al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles relacionats amb l’aigua i el sanejament, l’energia no contaminant, les ciutats sostenibles i el consum responsable».

La campanya ha començat amb el repartiment d’embuts especials que es poden recollir a l’oficina de FCC de la plaça Marcelino Domingo de dilluns a divendres, o els dimecres i dijous a l’Ecoparc mòbil de la Plaça de la Constitució, en horari de 9.00 h a 14.00 h.

La regidora ha animat la ciutadania a col·laborar en el reciclatge de l’oli. «És necessari reduir la contaminació a la ciutat i conscienciar-nos de la importància de reciclar, reduir i reutilitzar, apostant d’aquesta manera per una economia circular».

Com reciclem l’oli?

El procés per al reciclatge de l’oli domèstic és molt senzill. Primer, cal esperar que l’oli usat no estiga calent. Una vegada fred, cal enroscar l’embut en una botella de plàstic transparent buida (sense restes de productes tòxics o contaminants com lleixiu, amoníac, pintura, etc..). Una vegada col·locat l’embut, cal abocar l’oli. Quan la botella estiga plena, cal retirar l’embut, tancar bé la botella i la dipositar-la en el contenidor taronja especial per a oli domèstic.

Font de contaminació marina

L’abocament de l’oli domèstic per l’aigüera o pel vàter es converteix en una font de contaminació marina, alhora que produeix seriosos embossos a les depuradores d’aigua i molts costos econòmics.

L’oli domèstic reciclat s’utilitza fonamentalment per a la fabricació de combustible (biodièsel) i l’elaboració de vernissos o sabó, entre altres.