Inici BENICARLÓ Benicarló construirá un nou col·legi

Benicarló construirá un nou col·legi

479

La construcció del nou centre s’executarà a través del programa Edificant, amb la qual cosa els tràmits administratius seran més àgils. La nova escola s’ubicarà probablement als terrenys dotacionals de la UA7.

L’alcaldessa de Benicarló i responsable de l’Àrea d’Educació, Xaro Miralles, i el regidor de Recursos Humans, Carlos Flos, han mantingut avui una reunió amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments Especials, Manuel Gomicia, per a tractar diversos temes relacionats amb l’àmbit de l’educació.

El primer i principal ha estat la construcció d’un nou centre d’educació infantil i primària a Benicarló. El secretari autonòmic ha traslladat a l’Ajuntament el vistiplau de la Conselleria a aquesta nova escola i ha comunicat a l’alcaldessa que la construcció es farà a través del programa Edificant. Xaro Miralles ha assenyalat que «ja podem iniciar tots els tràmits per a què el nou col·legi siga una realitat» i ha apuntat que la ubicació probable del centre serà la UA7, en els terrenys ubicats entre els carrers del Puig de la Nau i el carrer de Vinaròs.

Una altra de les qüestions tractades ha estat el traspàs de la gestió del Conservatori Professional de Música Mestre Feliu. En aquest sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que «l’Ajuntament ja té feta la memòria valorada, per un pressupost de 149.000 euros» i que «esperem tindre les obres licitades i començades enguany». Una vegada acabades les obres, es tramitarà la mutació demanial i el traspàs del centre a la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat.

«Sobre la implantació de nous cicles formatius de Formació Professional —ha explicat l’alcaldessa—, la resposta de la Conselleria ha estat que els cicles de nova creació tinguen després una implantació en el teixit industrial i empresarial de la comarca i creen ocupació».

Finalment, la reunió ha servit per resoldre alguna dubtes tècnics referents al programa Edificant, «amb la qual cosa —ha dit Xaro Miralles— ja podem continuar la tramitació dels expedients que tenim damunt de la taula».