Inici BENICARLÓ Benicarló competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Benicarló competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

300

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i de l’Ajuntament pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. Un total de 100 restaurants, bars i xiringuitos de Benicarló s’han sumat a la iniciativa.

Benicarló participa un any més en la campanya Moviment Banderes Verdes, una iniciativa d’Ecovidrio que té com a objectiu premiar l’esforç dels establiments hostalers i dels municipis costaners en la recollida selectiva d’envasos de vidre i sensibilitzar el sector sobre la importància del reciclatge i la separació del vidre d’un sol ús.

En la campanya d’enguany, que es desenvoluparà fins al 31 d’agost, participen un total de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s’ha unitat Benicarló juntament amb 100 establiments hostalers de la ciutat que tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva.

En els últims 20 anys, el sistema d’Ecovidrio ha permés el creixement exponencial de la taxa de reciclat passant d’un 31,3% a l’any 2000 al 76,8% l’any 2018, segons les últimes dades oficials.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que s’emmarca en el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament els ODS 11, ODS 12 i ODS 13.