Inici BENICARLÓ ‘Benicarló, Ciutat de Valors’ reivindica els drets de les persones i la...

‘Benicarló, Ciutat de Valors’ reivindica els drets de les persones i la integració social

244

Per quart any, l’Ajuntament de Benicarló fa una aposta decidida pels valors socials i ha elaborat una potent programació al voltant de quatre blocs: la infància i adolescència; la violència de gènere; la discapacitat; i la tolerància, els drets humans i les persones migrades.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha presentat la quarta edició de «Benicarló, Ciutat de Valors», la programació que engloba un conjunt d’actes reivindicatius i activitats formatives al voltant de quatre grans blocs que coincideixen amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’adolescència (20 de novembre), el Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre), el Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), el Dia Internacional de la Tolerància (16 de novembre), dels Drets Humans (10 de desembre) i de les Persones Migrades (18 de desembre).

«La programació d’enguany —ha dit la regidora— s’ha hagut d’adaptar a la situació de pandèmia, no només a nivell organitzatiu, sinó també de continguts, ja que la covid19 està afectant de manera molt significativa totes les dimensions humanes i això també ho hem volgut tindre en compte a l’hora de pensar les activitats».

Segons ha remarcat la regidora, «hem de tindre present que aquesta crisi, a més de la repercussió sanitària i econòmica, està suposant també una important crisi social i de drets, i per això és més necessari que mai visibilitzar i sensibilitzar la població respecte dels diferents col·lectius que conviuen a Benicarló».

Les activitats començaran aquest mateix divendres, amb els actes commemoratius del Dia Internacional de la Infància i l’Adolescència. Es publicarà un vídeo a les xarxes socials institucionals amb la participació de la Corporació Municipal i els xiquets i xiquetes que formen part del Consell de la Infància i l’Adolescència.

I posteriorment, en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, es presentarà el llibre Subnormal, a càrrec del seu autor, Iñaki Zubizarreta, exjugador professional de bàsquet, que explica com va viure l’assetjament en la seua infància i com l’esport el va ajudar a afrontar-lo i superar-lo. Hi participarà l’alumnat de 1r d’ESO dels tres instituts de Benicarló.

La programació continuarà amb els actes al voltant del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències contra les Dones, en el marc del qual s’han programat un webinar (dijous 19), una exposició a càrrec de Creu Roja Benicarló (del 20 al 29 de novembre al Mucbe) i una obra de teatre, a càrrec de Contrallum Teatre (dimecres 25 a les 19.00 hores a l’Auditori Pedro Mercader).

També es difondrà un vídeo institucional on hi participarà alumnat dels centres d’educació secundària, el CIPFP (Centre Integrat Públic de Formació Professional) i el Centre Ocupacional El Maestrat – IVASS.

El mes de desembre començarà amb els actes relacionats amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. La programació arrancarà amb un vídeo institucional on hi participaran els usuaris i usuàries dels centres de l’OACSE, IVASS, Afanies, Ateneu Maestrat, Cocemfe, Fenòmens i AFARE.

També s’ha programat un audiovisual, un webinar sobre dona i diversitat funcional i una obra de teatre, El Muro, a càrrec del grup de teatre d’Afanies, que tindrà lloc al mes de gener.

L’últim bloc d’activitats és amb motiu del Dia Internacional de la Tolerància (16 de novembre), dels Drets Humans (10 de desembre) i de les Persones Migrades (18 de desembre). El dia 10 es difondrà un vídeo per combatre els estereotips i rumors relacionats amb les persones migrades i s’emetrà per YouTube un audiovisual amb testimonis de persones que han patit discriminacions.

La regidora Gemma Cerdá ha volgut finalitzar la presentació agraint la participació de tots els col·lectius que han col·laborat en la programació i ha insistit en què «és important continuar treballant en la sensibilització i la formació per tal d’aconseguir una societat igualitària i amb major cohesió social».

Article anterior‘El ritme de creixement del virus s’ha paralitzat en tots els departaments’ anuncia la consellera de Sanitat
Article següent126 sancions de la Policia Local de Vinaròs en els últims 21 dies