Inici BENICARLÓ Benicarló celebra el 9 D’Octubre

Benicarló celebra el 9 D’Octubre

383

Els actes més institucionals al voltant de la celebració del 9 d’octubre s’iniciaven este matí a Benicarló a les 11:30 hores, amb una cercavila que ha sortit de l’Ajuntament i que era encapçalada per la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers i el grup de Danses La Sotà. Seguia la comitiva la Fallera Major Infantil de 2017, Nadia Beltrán, la cort d’honor i membres de la Junta Local Fallera, així com la Reina de les Festes de Benicarló 2017, Alba Río, i la seua cort d’honor, i els representants polítics, socials i de les forces de seguretat de la ciutat. 


La cercavila festiva ha arribat a la plaça de Sant Bertomeu, on el grup de Danses ha ofert un seguit de balls típics valencians, que ha estat seguit pel discurs de l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles. La primera edil ha remarcat que el 9 d’octubre “és la festa dels valencians i valencianes, que ens identifica com a poble”, i recordava que “rememora la data d’un punt de partida d’una evolució que, encara avui, no ha acabat”. L’alcaldessa ha apuntat que Benicarló és “una ciutat que mira al futur amb esperança, que treballa dia a dia per afrontar els nous reptes, i que sap estimar la seua història, cultura, llengua i tradicions”. 


“Com a poble emprenedor que ha aconseguit prosperar, que ha fet de la diversitat la seua riquesa i del treball, la seua força, estic segura que trobarem les millors solucions als problemes que ens afecten a dia d’avui”, indicava Miralles, i recordava que “avui celebrem una de les festes més antigues d’Europa”. “El 9 d’octubre continua sent un referent del naixement del poble valencià, el qual, amb aquesta tracidió, vol insistir en la seua arrelada voluntat de fer valer els valors de la llibertat, la concòrdia i la solidaritat, amb l’esperit d’un poble que mira cap al futur”, finalitzava Miralles.


L’acte institucional ha finalitzat tot escoltant la Muixeranga i l’himne regional valencià, i amb tots aquells que s’han animat, ballant el ‘Ball del carrer del Carme’ a la plaça.

Article anteriorEl guanyador/a del Sorteig es…
Article següentArticle actualitat, possible “corralito”?