Inici VINARÒS Article actualitat, possible “corralito”?

Article actualitat, possible “corralito”?

719

Davant d’un possible “corralito”, cues de catalans en sucursals financeres a Vinaròs

Aquesta setmana passada, les sucursals d’entitats financeres de Vinaròs del BBVA, Caixa Rural, Banco Santander i especialment les d’origen català, com Caixabank o Sabadell, durant la setmana passada han vist saturades les seves oficines, i especialment els caixers el divendres i dissabte.

Canaerus i catalans d’altres poblacions del sud de Tarragona, han baixat a Vinaròs per a obrir nous comptes i depòsits on traslladar els seus diners, o senzillament treure el màxim d’efectiu de les entitats financeres Caixabank (La Caixa) i Sabadell. Els usuaris proven d’anticipar-se davant l’arribada d’un possible “corralito”, és a dir, un bloqueig econòmic contra la fugida de capitals fora de Catalunya, com va passar a Grècia fa dos anys.

A Catalunya podria ser encara més greu, ja que l’eixida d’Espanya implicaria (almenys temporalment) l’eixida de la Unió Europea i de l’euro, i tota l’estabilitat que comporta: fons de garanties, pensions, etc. Davant d’aquesta possible situació, molts de catalans no sols han dut a terme l’eixida de capital, sinó el trasllat d’aquest a comptes en Bancs i Caixes a Vinaròs. Se’ns diu que a una sucursal s’han arribat a obrir més de 70 depòsits o comptes en una setmana, mentre que en una Caixa hi ha hagut un traspàs de prop de 2 milions d’euros des de bancs catalans. Esperarem les dades oficials.

Article anteriorBenicarló celebra el 9 D’Octubre
Article següentFotogalería XXVII Fira de la Sega Amposta