Inici BENICARLÓ Benicarló avança en la gestió dels principals projectes educatius

Benicarló avança en la gestió dels principals projectes educatius

298

El traspàs de la gestió del Conservatori podria ser efectiu el curs 2021-2022. Mentre es gestiona la tramitació administrativa del nou col·legi, la previsió és instal·lar aules prefabricades de cara al curs 2021-2022.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, responsable de l’Àrea d’Educació, s’ha reunit avui amb el director territorial d’Educació, Alfred Remolar, i la inspectora educativa, Sonia Ibáñez, per tal d’avançar en la tramitació dels quatre projectes educatius més importants que Benicarló té ara mateix en marxa: la cessió del Conservatori Mestre Feliu a la Generalitat, la implantació de nous cicles formatius, la licitació de les obres del programa Edificant i la construcció del nou col·legi.

Xaro Miralles s’ha mostrat satisfeta amb el resultat de la reunió «perquè —ha dit— hem aconseguit desbloquejar alguns temes importants [en referència al programa Edificant] i també hem aportat solucions que ens permetran accelerar altres projectes que fa temps que estan encallats, com el traspàs de la gestió del Conservatori».

Sobre el Conservatori, l’alcaldessa ha anunciat que «ja tenim els tràmits molt avançats per a licitar les obres i, si tot va bé, el curs 2021-2022, la Generalitat assumirà la gestió del centre». Sobre les obres, Xaro Miralles ha detallat que «caldrà fer les actuacions oportunes per tal d’adequar l’espai a la normativa vigent», que consistiran a obrir una nova porta d’accés al carrer d’Hernán Cortés, independent de l’entrada actual, compartida amb l’Auditori Pedro Mercader. A més, caldrà instal·lar un ascensor i serà necessari també habilitar nous lavabos.

Pel que fa al programa educatiu Edificant, l’alcaldessa ha assegurat que «desbloquejarem la licitació dels estudis de les patologies estructurals dels centres IES Joan Coromines, IES Ramón Cid i CEIP Francesc Catalan, pas previ per a poder executar les obres de rehabilitació en els tres centres».

En relació amb el nou col·legi que es construirà a Benicarló, l’alcaldessa ha explicat que «mentre es gestiona la tramitació urbanística dels terrenys [ubicats a la UA7], la previsió és instal·lar aules prefabricades que ja podrien estar operatives de cara al curs 2021-2022».

Finalment, sobre la possibilitat d’implantar a Benicarló el cicle superior de Química Industrial, l’alcaldessa mantindrà aquesta mateixa setmana una reunió amb el director general de Formació Professional i Ensenyaments Especials, Manuel Gomicia, amb qui també tractarà el traspàs de la titularitat del Conservatori.

Al final de la reunió, s’han incorporat les direccions dels centres d’educació secundària de Benicarló (IES Ramón Cid, IES Joan Coromines i Col·legi La Salle) per a fer una valoració conjunta de l’inici del curs en relació amb l’aplicació dels protocols covid19.