Inici BENICARLÓ Benicarló aposta per unes Falles sense excessos d’alcohol i lliures d’agressions sexistes

Benicarló aposta per unes Falles sense excessos d’alcohol i lliures d’agressions sexistes

482

La Regidoria de Benestar Social, amb la col·laboració de la Junta Local Fallera, ha reeditat una campanya informativa per prevenir i evitar qualsevol tipus de violència sexista durant les Falles. També es posa èmfasi en evitar l’abús del consum d’alcohol.

L’escalada de falta de respecte cap a les dones que es produeix en grans esdeveniments, emparada per l’ambient festiu i els excessos, s’ha convertit des de fa temps en motiu de preocupació i també de reivindicació social. En aquest context, l’Ajuntament de Benicarló ha llançat una campanya per eliminar l’assetjament i l’abús sexual en Falles, amb el compromís de prevenir i eradicar les actituds i els comportaments sexistes, sensibilitzar a la ciutadania i activar la resposta davant d’aquestes situacions.

La campanya està dissenyada des de la Regidoria de Benestar Social i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de l’Ajuntament de Benicarló (UPCCA), i compta amb la col·laboració de la Junta Local Fallera. La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha dit que «les Falles han de ser un espai de respecte i de convivència» i ha rebutjat actituds i conductes que «des de la desigualtat poden arribar a l’ofensa, la intimidació, l’abús o l’agressió».

Per això, la campanya s’adreça a tota la ciutadania, per tal que s’implique en la construcció d’espais d’oci nocturn saludables i igualitaris. «No és una campanya només per a dones, ni és una campanya contra els homes», ha dit la regidora. «És una campanya per tal que tots adoptem una actitud activa front a les agressions i els comportaments sexistes».

El consum abusiu d’alcohol també forma part d’aquesta campanya informativa, orientada especialment a menors i joves, que són el col·lectiu més exposat a les conseqüències d’un patró de consum excessiu. La campanya adverteix de la banalització dels riscos associats al consum d’alcohol i fa una crida a la col·laboració de les famílies i a les persones adultes del món faller perquè actuen d’una forma responsable davant dels joves que consumeixen alcohol.

Marta Escudero ha agraït a la Junta Local Fallera la seua participació i implicació en la campanya, ja que, ha dit, «cal la col·laboració dels sectors més propers a la festa per tal que el missatge arribe el més lluny possible».