Inici BENICARLÓ Benicarló amortitzarà 2,4 milions d’euros

Benicarló amortitzarà 2,4 milions d’euros

519

Deixarà el deute de l’Ajuntament en un mínim històric d’un 27%

El Ple de l’Ajuntament d’aquest dijous aprovarà una modificació pressupostària per a destinar els romanents de tresoreria del Pressupost de 2016 a amortització de deute. L’Ajuntament amortitzarà 2.422.000 euros i deixarà el deute de l’Ajuntament en un mínim històric de 6.192.000 euros, un 27%.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, han anunciat avui una important disminució del deute de l’Ajuntament, que s’ha reduït en 3 milions d’euros els últims 3 anys. «És una fita important per a l’Ajuntament -ha dit l’alcaldessa-, perquè vol dir que des que estem governant hem reduït el deute en un 21,22%». Miralles, que ha qualificat la gestió econòmica de l’Ajuntament d’«impecable», ha recordat que «el deute de l’Ajuntament en data 1 de gener de 2015 era de 9.094.000 euros (un 48,22% del pressupost), mentre que a 31 de desembre de 2017 el deute haurà baixat en 3 milions d’euros i se situarà en un 27%».

«Hem fet una bona gestió dels recursos de l’Ajuntament», ha subratllat l’alcaldessa, que ha assegurat que «ara podrem destinar recursos propis per a fer inversions, que era un dels nostres objectius. Sempre havíem de fer préstecs per a poder dur a terme inversions però enguany podrem destinar mig milió d’euros propis».

L’amortització afecta també préstecs de l’Ajuntament amb interessos alts. En aquest sentit, el regidor d’Economia i Hisenda ha remarcat que «són préstecs amb interessos al 4,5% o 3%, quan ara els ajuntaments podeu endeutar-nos amb interessos per baix de l’1%». Flos ha recordat que «no només hem amortitzat préstecs sinó que, a més, hem fet front a una sèrie de despeses heretades de l’anterior legislatura». Segons Flos, «tot aquest estalvi ha estat possible gràcies a un treball molt acurat, tant en el capítol d’ingressos, on hem pogut incorporar el Fons de Cooperació de la Generalitat, com en el de despesa».

L’alcaldessa ha assegurat que «gràcies a aquesta gestió econòmica coherent i adaptada a les necessitats del municipi, serem un dels ajuntaments menys endeutat de tot Espanya».