Inici BENICARLÓ Benicarló acullirá l’homenatge a les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana

Benicarló acullirá l’homenatge a les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana

317

El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, i el president de la Junta Local Fallera de Benicarló, Fede Guimerà, han avançat aquest matí les línies principals de l’homenatge a les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc a Benicarló els dies 6 i 7 d’octubre.

lde Añó ha volgut agrair a la Junta Local Fallera de Benicarló per tot el treball dut a terme en les últimes setmanes i ha destacat que «és un orgull per a Benicarló comptar amb aquest acte que coincideix amb la celebració dels 45 anys de tradició fallera a Benicarló». El regidor s’ha mostrat convençut que «aquest acte reactivarà les ganes de falles a Benicarló, en un mes —en referència al mes d’octubre— amb escassa activitat fallera».

Fede Guimerà, per la seua banda, ha detallat els actes que s’han organitzat per als dos dies i ha subratllat que «es mantindran alguns actes que són fixes en tots els homenatges però també hi haurà novetats, ja que pel desplaçament que suposa per a algunes juntes falleres de municipis allunyats de Benicarló, l’esdeveniment tindrà una durada de dos dies, i això afavorirà la convivència i la germanor entre tots».

Així, el dissabte 6 d’octubre a les 17.00 hores, l’alcaldessa juntament amb altres representants municipals, farà la recepció oficial a les juntes locals a l’Ajuntament. En acabar, començarà l’acte principal d’homenatge a les falleres majors, que tindrà lloc en una carpa de 800 metres quadrats habilitada a la plaça de la Constitució. A continuació, s’ha programat una mascletada a la plaça de Mossèn Tomàs i, per acabar, un sopar i ball de gala.

L’endemà diumenge, a les 11.30 hores, s’inaugurarà l’exposició «45 anys de falles a Benicarló» a la capella del Mucbe, i tot seguit, la comitiva participarà en la inauguració de la Demostració Gastronòmica del Polp a Caduf i Peix de Llotja. Els actes es tancaran amb un dinar de germanor en la carpa de la plaça de la Constitució.

De moment, han confirmat l’assistència 28 juntes locals falleres de les 55 que hi ha a la Comunitat Valenciana, entre les quals s’inclouen les falleres majors de València. En total, es desplaçaran fins a Benicarló unes 500 persones que podran gaudir de dues jornades plenes d’actes.

El president de la Junta Fallera ha valorat aquest fet considerant que «és tot un èxit per a nosaltres» i ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració en l’organització i el finançament de l’acte. El regidor ha detallat que el pressupost que s’ha destinat a aquest acte d’homenatge a les falleres majors forma part de la partida de 25.000 euros consignada per a celebrar els 45é aniversari de les Falles de Benicarló.

Article anterior7dies actualitat de Vinaròs núm. 872
Article següentLa UPCCA presenta els programes de Prevenció de Drogodependències i altres trastorns addictius