Inici BENICARLÓ AVIVA Benicarló edita una guia relacionats amb el naixement d’un fill o...

AVIVA Benicarló edita una guia relacionats amb el naixement d’un fill o una filla

563

La guia forma part de la campanya «La benvinguda a casa», on s’inclou material de promoció de l’ús del valencià. A més, s’incorporen també una sèrie de propostes per a una criança conscient, afectiva i respectuosa, elaborades amb la col·laboració del personal del Centre de Salut.

Aviva Benicarló, l’Agència de Promoció del Valencià, ha posat en marxa una nova campanya divulgativa, en aquest cas, amb la col·laboració del Centre de Salut de Benicarló. La campanya, que porta per nom «La benvinguda a casa», consta d’un estoig on s’inclou material de promoció de l’ús del valencià, concretament material il·lustrat amb el lèxic típic de la primera infància (farinetes, xupló, bressol o bolquers) o el díptic Com li posareu? , amb suggeriments sobre els noms de persona que es poden posar a les criatures.

Una de les principals novetats de la campanya és que incorpora una guia pràctica sobre els tràmits administratius que s’han de fer quan naix un xiquet o xiqueta: inscriure les criatures en el Registre Civil, demanar els certificat a l’empresa de la mare i del pare, donar d’alta el xiquet o la xiqueta en el Padró Municipal o donar-lo d’alta en la Seguretat Social. A més, també s’informa de les deduccions fiscals a les quals pot optar la família.

Paral·lelament, la guia inclou una sèrie de propostes per a una criança conscient, afectiva i respectuosa, elaborades conjuntament amb l’Àrea de Benestar Social i personal d’infermeria pediàtrica del Centre de Salut.