Inici BENICARLÓ Aviva Benicarló assessorarà sobre les novetats en la convocatòria de proves de...

Aviva Benicarló assessorarà sobre les novetats en la convocatòria de proves de la JQCV

336

L’Agència de Promoció del Valencià de Benicarló oferirà suport a les persones que es matriculen a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i necessiten resoldre dubtes. Els exàmens presenten novetats importants per adaptar-se al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües.

Enguany, les proves de coneixement de llengua de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià presenten novetats importants per tal d’adaptar-les als estàndards de la resta de països i comunitats autònomes, amb l’objectiu d’unificar el model de proves de certificació d’idiomes d’organismes públics valencians. En aquest sentit, l’Agència de Promoció del Valencià de Benicarló oferirà assessorament a totes aquelles persones que ho requerisquen durant el període de matriculació a les proves, que començarà el proper divendres 23 de març.

Una de les principals novetats és que totes les persones aspirants s’examinaran de les quatre habilitats lingüístiques (comprensió oral, comprensió escrita, expressió escrita i interacció oral). A més, per primera vegada s’oferiran les proves del nivell B2, amb l’objectiu d’omplir el buit que suposava el salt des del nivell elemental al nivell mitjà i completar així una oferta més ampla i proporcionada de certificats.

Pel que fa al nivell A1, s’expediran per primer any certificats oficials. Tot i això, el nivell A1 no s’inclou dins del calendari oficial de proves, ja que són bàsicament les entitats de formació de l’administració local les que estan impartint els cursos d’aquest nivell i seran les mateixes entitats locals les que expediran el certificat. En el cas de Benicarló, el curs del nivell A1 s’imparteix a través de l’oferta educativa de la Universitat Popular.

El calendari estarà dividit en dos períodes diferenciats. En el primer es faran les proves dels nivells A2, B1 i C1, i la matrícula estarà oberta des del 23 de març fins al 9 d’abril. El segon període, en què es faran les proves dels nivells B2 i C2, tindrà el procés de matrícula obert des de l’1 fins al 15 de setembre.

El procés de matriculació serà per primera vegada totalment telemàtic i el pagament de taxes es podrà efectuar mitjançant targeta de crèdit o de dèbit, per a fer-lo més àgil i accessible.

Respecte del calendari, enguany només hi haurà una convocatòria d’examen per nivell. Al juny tindran lloc les proves dels nivells A2, B1 i C1 i, a l’octubre i novembre, els nivells B2 i C2. Les proves de Llenguatge Administratiu, Llenguatge als Mitjans de Comunicació i Correcció de Textos tindran lloc al juny.

Per tal de donar el millor servei, Aviva ha activat al web municipal un espai d’informació on es detallen les principals novetats en el sistema d’avaluació i on s’inclou també un apartat de preguntes freqüents.

Article anteriorBenicarló prepara el 10K d’Abril
Article següentFalles Benicarló 2018, mes participatives i més civiques