Inici PEÑÍSCOLA Avancen a Peníscola les obres per a la reconstrucció dels accessos a...

Avancen a Peníscola les obres per a la reconstrucció dels accessos a la zona sud

247

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç del seguiment de les primeres setmanes d’obres en els accessos sud de la localitat. Tal com estava previst, la setmana pròxima s’asfaltarà el vial alternatiu que discorre per Cap Blanc i la Capelleta.

Després dels efectes del pas de la borrasca Glòria fa just un any, es van identificar diverses incidències en el vial que enllaça el nucli urbà de Peníscola amb el Parc Natural, pel litoral.

En el ferm de la calçada es va identificar una clivella, la qual cosa ha comportat el tancament d’un carril de l’únic vial que accedeix a la zona.

A més, es van identificar problemes en la fermesa del vial al pas per tres cales naturals a l’entorn del Racó Calent, la Cala del Moro i la Cala del Bessó.

En aquesta direcció es van encaminar diversos treballs en els últims mesos i es va negociar amb Costes que, malgrat no finançar les obres, havia d’autoritzar-ne l’execució.

“Després de quasi onze mesos d’espera, hem rebut al desembre els permisos de Costes per a poder actuar en aquesta zona malparada pels efectes del temporal Glòria i comencem per l’execució del vial alternatiu que serà necessari per a accedir a la zona sud mentre duren les obres en la carretera litoral. Aquest vial alternatiu s’adequa i s’asfalta i discorre per Cap Blanc i la capelleta” ha explicat l’edil de l’àrea, Jorge Rovira.

La primera fase dels treballs, centrats en el vial alternatiu, avancen segons el que es preveu, tres setmanes per al desbrossament del vial i l’extensió de llastos que permetran, en els pròxims dies procedir a l’asfaltat, després del qual s’iniciaran les obres de reconstrucció del vial litoral, que romandrà tancat al trànsit.

L’Ajuntament ha sol·licitat un préstec de 2 milions d’euros, tant per a l’execució d’aquests treballs en zona sud, com per als treballs per a pal·liar els devastadors efectes del temporal en el litoral nord de la població, ja executats.

Concretament, en aquesta actuació en zona sud, hi ha una inversió prevista de 842.940,95€, import amb el qual l’adjudicatària guanyadora del contracte, després del procés de licitació, ha sigut la mercantil Becsa.