Inici BENICARLÓ Arrenca la vacunació contra la grip amb més de 33.000 dosi el...

Arrenca la vacunació contra la grip amb més de 33.000 dosi el 1r dia

512

Sanitat administra més de 33.000 dosi de vacuna contra la grip en el primer dia de campanya


– Per províncies, a Castelló s’han administrat 4.169 dosis, a Alacant 10.901 dosis i a València 18.040 dosis


– Es pot demanar cita prèvia a través de l’APP GVA+Salut, per via telefònica i per la pàgina web de la Conselleria de Sanitat

Els centres sanitaris de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han administrat un total de 33.110 dosi durant el primer dia de campanya de vacunació contra la grip d’aquesta temporada 2020-2021.

Per províncies, a Castelló s’han administrat s’han administrat 4.169 dosis, a Alacant 10.901 dosis i a València 18.040 dosis.

La major part d’aquestes dosis, el 50%, han sigut administrades a persones amb patologia cardiovascular i respiratòria, com ha sigut habitual en campanyes anteriors de vacunació. Així mateix, s’ha facilitat ja un total de 180.476 cites per a la vacunació enfront de la grip estacional a les persones pertanyents als grups de risc.

Aquest és el balanç del primer dia de la campanya de vacunació contra la grip d’aquesta temporada 2020-2021, que es prolongarà fins al 31 de gener de 2021, i en la qual està previst distribuir un total d’1.256.100 dosi als grups considerats de risc.

Per províncies, a Castelló es distribuiran un total de 139.478 dosi, a Alacant 451.296 dosi i a València 644.825 dosi. A les quals cal sumar 20.500 dosi de reserva. La Conselleria de Sanitat ha adquirit 810.000 d’aquestes dosis i 446.100 a través d’un acord amb el Ministeri de Sanitat.

Els grups de risc són similars als anys anteriors: persones majors de 65 anys i persones menors d’aqueixa edat però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques (malalts cardiovasculars, respiratoris, renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida), embarassades i personal de serveis essencials, no solament personal sanitari, sinó també altres col·lectius professionals com a bombers, policia local, policia nacional, etc.

Enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip. En aquest sentit, l’objectiu és aconseguir la vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari i d’un 60% en la resta de grups de població de risc.

 

Sol·licitud de cita prèvia

Per a facilitar la vacunació i fer-ho d’una manera segura s’han generat agendes en els centres de salut per a ordenar l’administració de la vacuna en els centres amb cita prèvia i que no hi haja risc per a les persones que es vacunaran.

D’aquesta manera, s’ha començat ja a telefonar per a donar cita a les persones pertanyents a aquests grups de risc, i també es podrà demanar a través de l’app GVA+Salut i per internet a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

La vacuna enfront de la grip ha demostrat durant molts anys que és segura i eficaç. Cal recordar que la grip és un procés banal en persones sense patologia, però pot provocar complicacions en persones amb patologies o en embarassades i que les persones vacunades tenen un menor risc de patir complicacions.

Article anteriorActualització dep. Salut de Vinaròs: baixen lleugerament els infectats i l’increment d’aquests, però augmenten a Vinaròs
Article següentAlcanar i la Mare de Déu del Remei