Inici BENICARLÓ Apnal-Ecologistes en Acció presenta l’informe de les Banderes Negres 2023

Apnal-Ecologistes en Acció presenta l’informe de les Banderes Negres 2023

861

La platja del Fortí de Vinaròs i la platja del Surrach de Benicarló s’han inclòs dintre del llista per mala gestió

L’ONG mediambiental, Apnal-Ecologistes en Acció, ha presentat l’informe de Banderes Negres 2023 per a denunciar aquelles cales i platges que pateixen contaminació i mala gestió ambiental per part de les institucions. Des de l’entitat assenyalen que han inspeccionat els més de 8.000 quilòmetres de litoral de tot l’Estat espanyol, atorgant un total de 48 Banderes Negres.

En el cas de la platja del Fortí de Vinaròs, Apnal-Ecologistes en Acció denuncia que les feines de construcció dels espigons han generat un gran impacte ambiental a la costa, a més de la transformació de la mateixa platja per part de l’Ajuntament. Segons indiquen originalment estava formada per dipòsits de graves, sorra i sediments que arrossegaven les riuades del Cervol, però des del 1985 s’ha treballat per transformar-la en una platja només de sorra amb vessaments de gran quantitats provinents de dragats, suposant també un impacte negatiu al litoral.

Així mateix, Apnal-Ecologistes en Acció també denuncia que l’actual passeig deixa exposada la costa als efectes dels temporals marítims, tal com va passar al 2020. Per aquests motius l’entitat mediambiental atorga la Bandera Negra a la platja del Fortí al·legant que hi ha una mala gestió amb obres que només fan que destruir el litoral i en cap mesura serveixen per a frenar els efectes del canvi climàtic.

Pel que fa a la platja del Surrach a Benicarló, l’ONG indica que no es realitzen tasques de neteja per part de les administracions i per tant les deixalles s’acumulen de forma descontrolada. Segons insisteixen es tracta d’una de les platges més brutes de tota la Comunitat Valenciana i només es neteja gràcies a la col·laboració desinteressada dels veïns i entitats com Apnal-Ecologistes en Acció, que una vegada a l’any dintre de la campanya “Netegem els Mars”, retiren totes les deixalles. Per aquests motius, per sisè any consecutiu platja del Surrach obté la Bandera Negra.