Inici PREMSA VALENCIANA Amics de Vinaròs denuncia el deteriore de l’Arxiprestal

Amics de Vinaròs denuncia el deteriore de l’Arxiprestal

419

Segons ha anunciat en nota de premsa, l’associació cultural de Vinaròs, demana una actuació inmediata per part d’autoritats i ciutadania per frenar el deteriore de l’Esglèsia Arxipretal.

L’Associació Cultural Amics de Vinaròs demana la restauració urgent de les pintures murals de les façanes de l’Arxiprestal

Amb la presentació d’una instància el passat dia 6 de febrer, Amics de Vinaròs enceta una campanya de conscienciació a tots els àmbits per tal de què s’actue de manera urgent en la restauració de les arquitectures fingides dels murs de l’Arxiprestal.

L’Associació considera que com diu el nostre Estatut d’Autonomia, el patrimoni és una de les principals senyes d’identitat del poble valencià  que, i molt més especialment els BIC,  deu de ser protegits per evitar la seua destrucció com és el cas de l’Església Arxiprestal de Vinaròs. Amb ocasió de l’actuació de la Generalitat mitjançant la Fundació  La llum de les Imatges en la seua edició de 2013 es va procedir a la recuperació dels esgrafiats originals en els murs exteriors del dit BIC Església Arxiprestal de Vinaròs. El dia d’avui, 5 de febrer de 2020 i, sense dubte, per una manifesta falta de protecció de l’obra recuperada, no sols han desaparegut totalment els esgrafiats sinó que, segons el criteri dels especialistes que les han visitades recentment, de no actuar ràpidament i recuperar-los urgentment poden perdre’s definitivament e irremeiablement, la qual cosa suposaria un greu atemptat per al nostre patrimoni.

Per això considerant que l’Estatut d’Autonomia, en el seu art. 31, atribueix a la Generalitat competència exclusiva sobre el patrimoni  ens hem adreçat a la Conselleria de Cultura com a garant i responsable de la protecció del bé, per a què arbitre les disposicions i mesures necessàries a la màxima urgència per a evitar l’imminent perjudici irreparable del nostre patrimoni, restaurant els esgrafiats d’arquitectures fingides dels murs  tal i com varen quedar després de l’actuació de la Llum de les Imatges.

Article anteriorSurt a exposició pública el projecte de protecció i recuperació de la costa Nord de Benicarló
Article següentPeníscola sempre brillant (part 1)