Inici BENICARLÓ Alumnes del Coromines, Ramón Cid, la Salle (Benicarló) i Vilaplana (Vinaròs) finalistes...

Alumnes del Coromines, Ramón Cid, la Salle (Benicarló) i Vilaplana (Vinaròs) finalistes al concurs AMIC-FICCIONS

683

Alumnes del Coromines, Ramón Cid, la Salle (Benicarló) i Vilaplana (Vinaròs) finalistes al concurs AMIC-FICCIONS

Imatge d’artxiu

Un total de 527 alumnes  de 42 centres educatius de  la comunitat  autònoma han participat a AMIC-Ficcions, dels qui 57 han arribat a la final.

La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.270 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 41 relats de 57 joves del País Valencià, dels quals 17 relats són d’Alacant, 13 de Castelló i 11 de València, d’entre els 527 alumnes de 42 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

Presentadors de l’edició de l’any passat

En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes), 4 grups d’Aragó (7 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana.

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig, però encara falta determinar el format d’aquests actes, presencial o en línia. Tot i que ens agradaria que es realitzessin de forma presencial, serà a partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus que l’organització AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre- centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

Llistat de finalistes:

Castelló (19 finalistes de 13 grups):

 • Grup Ainhoa de l’IES Honorari Garcia de La Vall d’Uixó.
 • Grup Irene B de l’IES Professor Broch i Llop de Vila-Real.
 • Grup asa de l’IES Joan Coromines de Benicarló.
 • Grup Irene Vicent de l’IES Professor Broch i Llop de Vila-Real.
 • Grup Kalk de l’IES Ramón Cid de Benicarló.
 • Grup Karina de l’IES José Vilaplana de Vinaròs.
 • Grup Mariam de l’IES Joan Coromines de Benicarló.
 • Grup Noa Gilabert del Centre privat La Salle de Benicarló.
 • Grup Pafosa de l’IES Professor Broch i Llop de Vila-Real.
 • Grup Serendipia de l’IES José Vilaplana de Vinaròs
 • Grup tombatossals del Centre Privat Torrenova de Betxí.
 • Grup vanessabayarri del Centre privat La Salle de Benicarló.
 • Grup WPA de l’IES Ramón Cid de Benicarló.

València (15 finalistes d’11 grups):

Article anteriorEntrevista a Esther Querol (avance)
Article següentPeníscola celebra el Dia del Llibre promocionant la lectura d’autors locals