Inici COMARQUES Alcanar: avança la contrucció del nou Teatre-Auditori

Alcanar: avança la contrucció del nou Teatre-Auditori

245

Visita a les obres per Joan Roig, alcalde d’Alcanar, Ramon German, del despatx Mo Arquitectura i Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme. Imatges del 27 de gener de Julián Zaragozà, on es pot veure també la contrucció d’aquest edifici.

 

Imatge renderitzada del futur projecte:

DESCRIPCIÓ GENERAL DE L’EDIFICI
El nou teatre-auditon es planteja com a susbstitució de la sala de cinema existent. El condicionant principal a l’hora d’implantar aquest equipament és la forma i dimensions del solar situat entre mitgeres en una illa totalment consolidada del nucli urbà d’Alcanar
La foma en “L” d’aquest solar és el principal condicionant alhora de situar la sala principal de l’auditori. La part llarga d’aquesta “L” albergarà en sentit longitudinal la part principal del programa, la sala (plató escènic-platea-anfiteatre), mentre que la part curta de la “L” ubicarà les zones de servei de l’auditori.
Ai nou auditori s’accedirà per l’avinguda Catalunya, a través d’un porxo on es situarà el cancell d’entrada que fa de filtre entre l’espai públic exterior, carrer, i l’espai públic interior, foyer; un cop a l’interior, com a zona de transició prèvia a l’accés a la sale s’ubiquen en posició central el taulell del bar i l’àrea d’informació i guardarroba, i en un segon els serveis higiènics.
Pels laterals de la zona de transició es produeix l’accés a la sala. L’arribada a la sala es produeix en el seu punt mig. podent descendir cap a la platea, o pujar cap a les posicions més eievades de l’anfiteatre. Aquesta sala té 402 butaques i un plató escènic de 16×8 metres de superfície en planta La caixa escènica te una alçada de 14,60 metres.
L’altre costat de la “L”. el curt. és el que té accés pel carrer Miquel Figueres. En aquesta zona s’ubiquen els espais de servei de l’auditori, l’edifici es desenvolupa en planta soterrani, on es troben part de les instal·lacions de l’edifici i una zona de magatzems: planta baixa, on es produeix l’accés de servei i es troba el foyer dels artistes; planta primera destmeda e camenncs; planta segona on es troba una sala d’assaig; i la planta tercera on es produeix l’accés a les galeries de serveis situades al falsostre de la sala i l’accés a la coberta. Les comunicacions verticals d’aquesta part de l’edifici es solucionene mitjançant una escala i un ascensor; també s’instal·la un muntacàrregues que comunica la planta baixa i la planta soterrani.
La Superfície construïda total del nou equipament serà de 1.977,38 m2.
L’edifici s’integra a la imatge urbana existent ja que aquest es situa en un solar entre mitgeres i les edificacions veïnes ja es troben edificades així com la resta del teixit urbà que es troba totalment consolidat.
El Pressupost de Licitació va sec de 2.413.784,93 €