Inici BENICARLÓ ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: Es dupliquen els nous casos de Coronavirus al Departament de...

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: Es dupliquen els nous casos de Coronavirus al Departament de Salut de Vinaròs i a Benicarló, i es disparen especialment a Vinaròs i de nou a Morella

1373

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: Es dupliquen els nous casos de Coronavirus al Departament de Salut de Vinaròs: es disparen especialment a Vinaròs i de nou a Morella. Es dupliquen els nous casos a Benicarló.

Actualització Coronavirus al departament de Salut a Vinaròs
7dies ha pogut saber que dels 38 llits destinats a la Covid-19, ja hi ha ocupats 35. A data de 28 d’octubre, us continuem oferint la comparació de les dades setmana a setmana basades en les subministrades per la Generalitat Valenciana. Després que es disparés l’increment de casos positius al Departament de Salut de Vinaròs (de 59 a 76 nous casos setmanals), aquesta setmana quasi es duplica a 145.
Batem un nou rècord superant a l’agost que va marcar el punt màxim de l’estiu (83 casos nous). Passem d’un total d’infectats de 761 a 879, i de 57 nous casos en una setmana a 118:
Benicarló: es duplica l’augment de nous casos. La setmana passada s’havia trencat la ‘ratxa’ de descens i aquesta continuem pujant cap amunt: de 18 nous casos passem a 36 aquesta setmana.
Vinaròs: es dispara encara més l’ascens. De 30 nous casos de fa dues setmanes, a 46 de la setmana passada, passem a 71 casos nous (quasi el doble que Benicarló)
Peníscola: augmenta a penes d’1 sol cas nou a 2.

Continuen augmentant els casos per la zona nord de Castelló i es disparen a Morella:
Es dispara la detecció de PCR+ als últims 14 dies en la majoria de municipis del nord de Castelló:
Aparició d’infectats a llocs nous: Sant Rafael del Riu: 2, Canet lo Roig: 2, Olocau del Rei: 1, Cinctorres: 1.
Continuen els infectats a altres poblacions: 3 a Alcalà de Xivert, Morella es dispara d’1 a 14, 8 a Forcall, 3 a Xert, 1 a Rossell, 1 a Traiguera.

Sanitat recorda les mesures d’higiene i protecció davant la festivitat de Tots els Sants
– Recorda l’ús de màscara obligatòria, distància superior a 1,5 metres, control d’aforament i itineraris de circulació diferenciats
– La Conselleria de Sanitat publica un protocol de mesures sanitàries davant el risc d’aglomeracions i contacte estret en cementeris.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat un protocol de mesures sanitàries específic per a la pròxima festivitat de Tots els Sants, en previsió de l’assistència massiva als cementeris de la Comunitat Valenciana.

Concretament, aquest protocol incideix en les mesures de protecció i higiene ja acordades pel Ple del Consell enfront de la COVID-19, com el manteniment de la distància de seguretat de, almenys 1,5 metres.

Per a això, s’estableix un control d’aforament per a assegurar que l’ocupació del cementeri no excedisca d’una persona per 2,25 Metres quadrats, incloent-hi al personal. De la mateixa manera, s’estableixen circuits d’entrada i eixida diferenciats, amb itineraris dirigits en una direcció per a evitar contacte i aglomeracions. També es facilitarà mantenir aquesta distància amb marques en el sòl, balises, cartelleria i senyalització específica.

Així mateix, la Conselleria de Sanitat recorda en aquest protocol que l’ús de màscara és obligatori en tot moment, excepte en els casos ja contemplats de persones dependents, problemes de conducta derivats del seu ús o que presenten malalties que puguen agreujar-se pel seu ús.

D’altra banda, l’entitat titular o responsable de les instal·lacions ha d’assegurar que s’adopten les mesures de neteja adequades a l’espai i afluència, on prestarà especial atenció a aquells espais d’ús comú. Les papereres seran de pedal i tapa per al material rebutjat del procés de neteja.

El protocol indica la necessitat de posar a la disposició de les visites, dispensadors de gel hidroalcohòlic o desinfectants amb viricida, en condicions d’ús, autoritzats i registrats, en un lloc visible i en l’entrada.

Finalment, es recorda que l’ús de condícies amb una superfície inferior a 4 metres quadrats es limita a una persona, excepte en casos de persones dependents que requerisquen ajuda. Per a espais superiors, l’ús de condícies queda limitat al 50% de la seua capacitat.

La Comunitat Valenciana suma 1.606 nous casos de coronavirus i 822 altes

– Per províncies, s’han registrat 242 nous casos a Castelló, 587 a Alacant i 777 a València

A data 28/10/2020, la Comunitat Valenciana ha registrat 1.606 casos confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 58.596 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 242 a Castelló (6.184 en total); 587 a Alacant (20.236 en total), i 777 a la província de València (32.172 en total). S’han reassignat 2 casos a la província d’Alacant i 3 a la de València, per la qual cosa el nombre total de pacients sense assignar és de 4.

Per part seua, des de l’última actualització s’han registrat 822 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 56.343: 6.413 a Castelló, 18.921 a Alacant i 30.968 a València. A més, el total d’altes sense assignació ascendeix a 41.

D’aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 10.441 casos, la qual cosa suposa un 15,22% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.061 persones ingressades: 102 a la província de Castelló, amb 15 pacients en UCI; 360 a la província d’Alacant, 66 d’ells en l’UCI; i 599 a la província de València, 77 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 7 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.801 persones: 262 la província de Castelló, 622 en la d’Alacant i 917 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.357.909, de les quals 1.201.805 han sigut a través de PCR i 156.104 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

La Comunitat té en l’actualitat 49 casos positius en residències de majors (5 a la província de Castelló, 14 a la província d’Alacant i 30 a la província de València) i 7 centres de diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 4 a la província de València.

– Residents nous positius: 11
– Treballadors i treballadores nous positius: 7
– Residents que han mort: 1

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 7 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Actualització rebrots de coronavirus

Nous brots:

· Elx: 5 casos. Origen social
· Moncada: 5 casos. Origen social
· Sagunt: 3 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· Alaquàs: 4 casos. Origen laboral
· València: 10 casos. Origen social
· Vila-real: 6 casos. Origen laboral
· València: 5 casos. Origen laboral
· Llombai: 6 casos. Origen social
· València: 9 casos. Origen social
· Sagunt: 3 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen laboral
· Turís: 4 casos. Àmbit educatiu
· Quart de Poblet: 6 casos. Origen social
· València: 3 casos. Àmbit educatiu
· Carcaixent: 5 casos. Origen social
· Bonrepòs i Mirambell: 4 casos. Origen social
· Llíria: 3 casos. Origen social
· Llíria: 7 casos. Origen social
· Godella: 3 casos. Origen social
· Quart de Poblet: 10 casos. Origen laboral
· Sagunt: 4 casos. Origen social
· Vinaròs: 6 casos. Origen social
· Vinaròs: 3 casos. Origen social
· Requena: 8 casos. Origen social
· Chiva: 7 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen social
· València: 4 casos. Origen laboral
· Requena: 3 casos. Origen social
· Vinaròs: 15 casos. Origen social
· Orihuela: 5 casos. Àmbit educatiu
· Requena: 3 casos. Origen social
· València: 14 casos. Àmbit educatiu
· Alaquàs: 10 casos. Origen social
· València: 10 casos. Origen social
· Orihuela: 6 casos. Origen social
· Alcoi: 3 casos. Origen social
· Alacant: 5 casos. Origen social
· València: 6 casos. Origen social
· València: 3 casos. Origen social
· Santa Pola: 7 casos. Origen social
· Elx: 4 casos. Origen social
· Elx: 4 casos. Origen social
· Ibi: 3 casos. Origen laboral
· Elx: 6 casos. Origen social
· Rafelbunyol: 3 casos. Origen social

Article anteriorPeníscola posa en marxa un dispositiu especial de seguretat en el cementeri per a Tots Sants
Article següentMoviment de peixos al dic de Ponent (Port de Vinaròs)